Deşi se spune că nimeni nu este profet în ţara lui – la părintele interpret Cristian Pomohaci această zicală nu se aplică: aproape 2.000 de bistriţeni l-au întâmpinat astă seară cu urale, în Piaţa din faţa Palatului Culturii, iar magnetismul, umorul şi (auto)ironia sa, ca şi celebrele sale cântece au smuls admiraţia tuturor.
Profet la el acasă – preotul interpret Cristian Pomohaci a fost aşteptat astă-seară cu sufletul la gură de aproape 2.000 de bistriţeni – între care şi mama artistului, pe care acesta a şi cinstit-o cu o rugăciune.
Cântecele despre Rebrişoara care l-au consacrat deja, dar şi alte îndrăgite melodii, au smuls ropote de aplauze din partea publicului. Admiratorii i-au oferit o mulţime de flori şi nu l-au lăsat deloc să respire după concert, asaltându-l cu rugăminţi de a se lăsa fotografiat alături de ei.
„Cum să ne iubim duşmanii? Fiind noi înşine. Şi lăsându-l pe Dumnezeu să fie în noi. Trebuie să-l lăsăm pe Dumnezeu să locuiască în noi, şi atunci nici nu va mai fi nevoie să ne punem astfel de întrebări...” a spus părintele şi interpretul Cristian Pomohaci pentru Bistriţeanul.ro.
Cât despre valul de iubire şi admiraţie care îl înconjoară la Bistriţa – părintele Cristian Pomohaci ne-a mărturisit că era nu demult în biroul unui mare duhovnic român şi povestind despre repercusiunile care vin în urma notorietăţii – i s-a spus „Părinte Cristian – jugul crucii este cu atât mai frumos cu cât e crucea mai mare. Dacă înţelegi frumuseţea acestei poveri, nimic nu va fi greu...”
Spectacolul pe scena din piața Palatului Culturii a început astă-seară cu un recital susţinut de Ansamblul folcloric „Dor Transilvan” din Cluj-Napoca şi, după recitalul îndrăgitului Cristian Pomohaci – a continuat cu secvenţe de dansuri greceşti – susţinute de ansamblul „Efthimos” din Brașov, dansuri poloneze şi sârbeşti, dar şi dansuri italiene, argentiniene şi ruseşti.
Surpriza a venit şi din partea ansamblului „Kawkab” din valea Galileii, din Israel, satul Kawkab fiind considerat ultimul sat din zona Nazaret. Grupul reprezintă de mai bine de 9 ani tradițiile zonei, are 23 de tineri dansatori, iar primarul satului a urcat astă-seară pe scenă şi a transmis mesajul său de pace şi prietenie – vorbind într-o română aproape perfectă, impresionându-i pe bistriţeni, care l-au aplaudat călduros atunci când au aflat că ştie limba română de când şi-a făcut studiile universitare în România.
Nunta Zamfirei se încheie duminică 31 iulie. La ora 12:00 invitaţii festivalului vor participa la slujba religioasă de la Biserica „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” (Coroana), urmând ca, la ora 13:00, o parte dintre formaţii să se deplaseze la Leșu Ilvei, iar spectacolul folcloric de gală va începe, ca de obicei, la ora 20:00, cu recitalul ansamblului profesionist „Meseșul” Zalău şi se va încheia cu o gală a tuturor invitaţilor.