Regal folcloric, astă-seară, pe Pietonalul Liviu Rebreanu, acolo unde Primăria Bistriţa i-a cadorisit pe toţi oamenii muncii cu un concert folcloric extraordinar avându-i drept invitaţi pe Aurel Tămaş şi Gheorghe Turda. „Îmi aduc aminte cum ne coteam şi ne împingeam pentru o bere Bucegi şi nişte mici...”, a spus Aurel Tămaş.
Bistriţenii sunt invitaţi la un spectacol de dans şi cântec popular desfăşurat pe scena amplasată lângă Biserica Evanghelică, scena pe care au urcat la început instrumentiştii Ansamblului folcloric profesionist „Cununa de pe Someş” şi soliştii Anamaria Marti, Elisabeta Guzu, Ionela Toma, Ionela Lechinţan, Cornelia Hoha şi Teodora Simionca.
Gheorghe Turda a încins atmosfera cu câteva tropotite, dar şi cu bine-cunoscutele cântece patriotice „Noi suntem români” sau „Treceţi batlioane române Carpaţii”.
„Am fost săptămâna trecută invitaţi la Bruxelles, am fost singurul parlamentar îmbrăcat în costumul popular de care sunt foarte mândru, cred că aţi văzut şi pe Facebook ce am cântat acolo. Iar domnul primar cu care am fost coleg la Cluj poate confirma – Gheorghe Turda a fost primul care cânta aceste imnuri patriotice încă din anii 70, încă dinainte de 89...”, a subliniat Gheorghe Turda pe scena amenajată pentru spectacolul de 1 Mai.
A urmat un recital susţinut de Ansamblul folcloric „Balada” cu soliştii Alexandra Turcu, Ionuca Măgheruşan, Mălina Pop, Andreea Spânu, Andreea Moldovan şi Larisa Bozbici, iar Mihai Berbunschi de la Palatul Culturii şi prezentatorul maratonului folcloric, a şi amintit bistriţenilor din public că toţi cei care iubesc folclorul sunt aşteptaţi în 14 mai la Năsăud, „pentru că vrem ca Bistriţa să scrie istorie şi să demonstrăm că este posibil să intrăm în Cartea Recordurilor, se poate ca 10.000 de persoane să îmbrace costumul tradiţional...”.
Seara s-a încheiat cu un recital susţinut de Aurel Tămaş – interpretul care a declarat că este foarte bucuros că se află din nou la Bistriţa, glumind cu publicul, făcând poante şi adaptându-şi piesele pentru Bistriţa, antrenându-i pe bistriţenii din piaţa centrală să se simtă bine pentru că merită.
„Sunt foarte bucuros să revin la Bistriţa, în a şaptea cetate a Transilvaniei, sunt bucuros că aveţi timp frumos, îmi aduc aminte şi acum, cum ne coteam şi ne împingeam pentru o bere Bucegi şi nişte mici, dar ieşeam la iarbă verde, sărbătoream, pentru că este o zi care ar trebui cinstită şi mă bucur că Bistriţa, pe care o admir şi o respect, nu lasă să treacă asemenea lucruri neonorate şi necinstite. Să trăiţi că trebuiţi, să vă distraţi că meritaţi...”, a spus Aurel Tămaş care a recunoscut că după spectacol va sta să bea o bere la Bistriţa cu prietenii săi de aici.