„Îi mulţumesc Preasfinţitului Episcop Macarie Drăgoi care ne-a oferit o parte din colindele de pe Valea Ţibleşului, înregistrate, unele în premieră. Încercăm astfel să nemurim colindul românesc- o adevărată pagină de Evanghelie scrisă de ţăranii noştri întru preamărirea bunului Dumnezeu” a spus Alexandru Pugna, lansând un nou CD de colinde,la Muzeu
Curtea Muzeului Judeţean s-a animat din nou azi în cea de-a treia şi ultima zi de Crăciun în Bistriţa-Năsăud – o zi care a început cu lansarea unui CD extraordinar de colinde, înregistrat de Alexandru Pugna alături de grupul folcloric „Colindătorii năsăudeni”, şi intitulat „Veste bună gazdă-n casă".
Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean, i-a felicitat pe cei de la Muzeu pentru că au reuşit, în timp record şi condiţii de şantier să recreeze atmosfera de Crăciun: „Din păcate, încălzirea globală din ultima vreme ne face să cam ducem dorul zăpezii” a mai spus Radu Moldovan, urându-le tuturor sărbători fericite.
Şi fostul ministru Doina Pană le-a urat celor prezenţi sărbători pline de pace şi bucurie, în timp ce Dorin Popescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean a subliniat că întreg evenimentul este conceput pentru a-i „promova şi celebra pe producătorii locali din Bistriţa-Năsăud, pentru că este în interesul nostru să mâncăm produse cât mai sănătoase şi naturale”.
Gavril Ţărmure, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură, a vorbit mai aplicat despre CD-ul de colinde înregistrat de Alexandru Pugna – „un adevărat artist simbol al judeţului Bistriţa-Năsăud, care a impus pe scenele naţionale şi internaţionale ţinuta semeaţă şi clopul de păun purtat cu atâta mândrie de ţăranii din zonă”.
Alexandru Pugna, la rândul său, a mulţumit tuturor celor care au făcut posibilă apariţia CD-ului, inclusiv episcopului Macarie Drăgoi care le-a oferit interpreţilor o parte dintre colindele de pe Valea Ţibleşului.
Programul folcloric extraordinar continuă şi la această oră în curtea Muzeului Judeţean, unde sunt aşteptaţi să sosească, până la ceas de seară – colindătorii din Ansamblul Profesionist „Dor Românesc" al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, dar şi ansambluri de obiceiuri şi grupuri de colindători din Sângeorz-Băi, Sieuţ, Rebra, Sanţ, Ilva Mare, Salva, Spermezeu, Căianu Mic, Șieu, Leșu, Rusu Bârgăului.