În cadrul festiv, Consiliul Județean a înmânat astăzi titlurile de cetățean de onoare al județului, celor 5 personalități nominalizate de instituții publice, profesori și chiar jurnaliști. Cea mai tânără dintre noii cetățeni de onoare, Andreea Grad a reușit să impresioneze până la lacrimi audiența.
Începând de astăzi, județul Bistrița-Năsăud are 5 noi cetățeni de onoare. Titulaturile, însoțițe de o diplomă și o statuetă au fost înmânate la Hotel Metropolis, în cadru festiv. Maestru de ceremonii a fost tocmai președintele de Consiliu Județean Radu Moldovan, care a ținut să-i felicite personal pe cei care vor reprezenta de acum județul.
„Întâmplător sau nu, până acum au fost propuși pentru titlul de cetățean de onoare al județului, acei oameni care au reușit cu ceva în viață și care, indiferent unde sunt în lume, au rămas în continuare oameni și bistrițeni adevărați! Ei sunt ambasadori ai județului Bistrița-Năsăud și ai oamenilor de omenie ai acestor meleaguri”, a declarat președintele de Consiliu Județean, Radu Moldovan.
Titlul de cetățean de onoare a fost acordat lui Adrian Crișan, unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a dat județul nostru. Acesta a fost campion național la simplu 10 ani la rând, a fost pe locul 5 în lume la Jocurile Olimpice și 20 de ani consecutiv s-a numărat între primii 30 cei mai buni jucători de tenis de masă ai lumii.
„Este o onoare și o mândrie să fiu cetățean de onoare. Mulțumesc Bunului Dumnezeu, căci fără el nu se poate face nimic”, a precizat sportivul, care a făcut cunoscut și faptul că după încheierea carierei sportive se va întoare la Bistrița, pentru a forma noi campioni.
Titlul de cetățean de onoare l-a primit și academicianul Dumitru Protase, care însă, din cauza stării sale de sănătate precare și a vârstei înaintate, nu a putut fi prezent. A fost prezentă însă nepoata sa, care a mulțumit autorităților județene pentru această distincție. Rezultatele cercetărilor sale arheologice care s-au întins pe decenii s-au materializat în nu mai puțin de 270 de cărți, studii și lucrări, care au aprofundat diverse domenii ale istoriei Daciei și Daciei romanizate.
Și Andreea Grad, o tânără din Lunca Ilvei care a terminat anul acesta șefă de promoție la prestigioasa universitate pariziană Sorbona a primit titlul de cetățean de onoare. Deși a fost cea mai tânără dintre cei care au primit această distincție astăzi, Andreea a reușit să-i emoționeze până la lacrimi pe cei prezenți, inclusiv pe președintele de Consiliu Județean, care a recunoscut că acesta a fost cel mai bun discurs pe care l-a auzit.
„Acasă am învățat ce înseamnă bunul simț și perseverența. Doriți-vă mult și aduceți excelența acasă”, a precizat tânăra.
Acesta nu este singurul titlu de cetățean de onoare care a mers astăzi la Lunca Ilvei. Titulatura a fost oferită și afaceristului Emil Iugan, administratorul M.I.S. Grup, care a recunoscut că este o pălărie prea mare pentru dânsul.
Și Cleopatra Lorințiu a fost desemnată cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud, despre care vorbește cu mândrie de fiecare dată când are ocazia, după cum a mărturisit și dânsa. Cleopatra Lorințiu s-a născut în orașul Năsăud și este scriitoare, jurnalistă, realizatoare de televiziune, scenaristă, autoare de filme documentare și diplomat român.
„Mă gândesc la fericirea tatălui meu, copil orfan din Anieș. Tot ce am făcut, am făcut din suflet. Oriunde merg fac referire la locul din care vin, care este unul binecuvântat. Acest titlu este o încurajare pentru jurnaliști, scriitori, realizatori de emisiuni și diplomați”, a mărturisit Cleopatra Lorințiu.
5233 vizualizari
loading...
404 Not Found
Server Error
404
Page Not Found
This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.
Avertisment: Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.
NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.