În această seară, 18 brăduți ingenios împodobiți, cu ornamente din hârtie, material textil, zahăr și chiar fructe uscate, au fost licitați, pentru ca Moș Crăciun să îl viziteze pe unul dintre olimpicii la matematică şi să-i aducă un cadou mult-visat:
În această seară a avut loc cea de-a VI-a ediție a Paradei Brăduților, eveniment organizat în fiecare lună decembrie de Gabriela Montoiu, managerul Prompt Comunication. Nu mai puțin de 18 brăduți au fost împodobiți, iar mai apoi licitați în Piața Mică. A fost pentru prima dată când evenimentul a avut loc în aer liber, iar zăpada și ornamentele de Crăciun stradale au făcut ca decorul evenimentului să fie unul de poveste.
Zeci de bistrițeni, însoțiți de copii sau de animale de companie, precum și autorități locale au luat parte la acest inedit eveniment. Cele -5, -6 grade înregistrate au fost combătute cu ceai cald și vin fiert, participanții putând să guste și cozonac și prăjituri oferite de organizatori.
„Parada Brăduților, pentru vise împlinite” se află la a VI-a ediție. De data aceasta în aer liber pentru că am vrut să deschidem acest eveniment pentru toți bistrițenii. Binele care ni-l dă comunitatea vrem să îl întoarcem înapoi acestei comunități”, a declarat Gabriela Montoiu, organizatoarea evenimentului, în deschiderea evenimentului.
Dintre cei 18 brăduți, 15 au fost naturali și trei artificiali. Împodobirea brăduților a fost făcută de mai multe firme din oraș, printre ele numărându-se Leoni, Hotel Metropolis, Cămara Bunicii sau diverse florării, de artiști, reprezentanți ai unor publicații media și chiar Asociația Turist în Bistrița-Năsăud și Societatea de Concerte Bistrița. Unul dintre brăduți a fost donat de o persoană care a vrut să rămână anonimă. Între cei care s-au implicat a fost concurență serioasă în materie de decorare a bradului, iar fiecare a avut o tematică aparte strâns legată de activitatea firmei sau asociației implicate. Brazii au fost împodobiți inclusiv cu decorațiuni realizate manual din hârtie, material textil, dulciuri, mărgele, papură, partituri muzicale sau chiar pene.
„Asociația Turist în Bistrița-Năsăud a pregătit un brăduț cu tema „Produs în Bistrița-Năsăud”, un proiect la care ținem foarte mult. Cu siguranță este cel mai dulce brăduț, având așezate pe crengile de brad zeci de ornamente făcute din spumă tradițională, realizate special pentru acest eveniment după o rețetă săsească veche de doamna Kovacs. În brad am mai pus globuri cu mărgele realizate la Salva de Virginia Linul, ciucuri și bijuterii confecționate de Larisa Bancea și Emilia Morariu, săculeți cu lavandă făcuți de Elena Cerceja, steluțe și îngerași croșetați manual de Elf Iarmaroc, clopoței din papură împletiți de Ileana Silaghyi, turtă dulce și nuci poleite realizate special pentru acest proiect de Școala de Dresaj Nechita. Am folosit chiar și ciucuri care se pun în faimosul nostru pieptar cu ciucuri”, a declarat Claudia Andron, președintele Asociației de Promovare a Turismului „Turist în Bistrița-Năsăud”, care a împodobit unul dintre brăduți.
Licitațiile au început de la 600 de lei, cel mai scump brad fiind vândut cu 2500 de lei. Printre cei care au cumpărat brăduți se numără patronul Transmixt, Melente Horoba, patronul EletroUrsa Gabi Ursa și chiar managerul Clinicii Sanovil - dr. Gavrilă Mureșan. De asemenea, doi brazi a achiziționat și șeful Centrului Județean pentru Cultură Gavril Țărmure. Viceprimarul Cristian Niculae și Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean și-au unit forțele și au licitat pentru brăduțul Produs în Bistrița-Năsăud, care va ajunge pe holurile Spitalului Județean din Bistrița.
Unii au preferat să doneze bradul mai departe. Unul de exemplu va ajunge la Spitalul de Hematologie din Cluj-Napoca.
În total, în urma licitației s-au adunat peste 20.000 de lei. O parte din această sumă va ajunge la un olimpic la matematică din clasa a III-a cu posibilități reduse. Acesta își dorește de la Moș Crăciun un laptop, iar acum, dorința îi va fi îndeplinită.
De asemenea, o parte din suma adunată va pune bazele unui proiect nou în Bistrița. Este vorba despre achiziționarea unor biciclete electrice, deja existente în mai multe orașe din țară.
4675 vizualizari
loading...
404 Not Found
Server Error
404
Page Not Found
This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.
Avertisment: Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.
NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.