Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  19 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO/VIDEO – Ținutul Contelui Dracula, transformat în tărâmul câinilor nordici, pentru un weekend

20/01/2018 16:53:29 Bianca SARA  
30 de concurenți din 6 țări s-au întâlnit astăzi în Pasul Tihuța, pentru a participa la cea de-a doua ediție a competiției de atelaje canine „Drumul Romanilor”. Câinii nordici care au pus stăpânire pe Ținutul Contelui Dracula au fost mai mult decât încântați de zăpada ce a acoperit întreaga zonă.

Câinii cu ochi albaștri au acaparat astăzi Pasul Tihuța, care găzduiește cea de-a doua ediție a concursului internațional de atelaje canine „Drumul Romanilor”. Ninsorile abundente de zilele trecute au făcut ca Pasul Tihuța să fie zona potrivită pentru un astfel de concurs. Deși se află abia la ediția a doua, concursul a atras la limita dintre Bistrița-Năsăud și Suceava concurenți din 6 țări.

„Este vorba despre un eveniment foarte special și foarte rar, e vorba despre Drumul Romanilor, ediția a doua. Așteptăm concurenți din 6 țări. Erau anunțați concurenți din 7 țări, însă din păcate Slovacia n-a reușit să se prezintă din cauza condițiilor meteorologice.  Discutăm de un număr de 30 de concurenți. Au fost amenajate 3 trasee de 11, 4 și 7 kilometri, în funcție de categoria de participare și de numărul de căței pe care îi are fiecare atelaj”, a explicat Damaschin Berende, unul dintre organizatori.

România este reprezentată la această competiție de 17 concurenți. Printre cei care ne reprezintă țara la ediția din acest an se numără campionul european Bogdan Berende, fiul unuia dintre organizatori, dar și campionul mondial preotul Kiss Attila, care este și co-organizator. Cu sprijin și logistică a ajutat și asociația Tășuleasa Social, sportivul Tibi Ușeriu fiind unul dintre prezentatorii evenimentului.

Anul acesta a putut fi observată și o categorie deosebită: skijoring, unde sportivii trași de câini sunt pe schiuri. Vizibilitatea de care a dat dovadă competiția de anul trecut a dat aripi organizatorilor, care ar vrea ca în următorii ani, Tihuța să găzduiască campionate europene sau chiar mondiale.

„Putem să fim jucători importanți la nivel european, atât ca și concurenți, cât și ca și potențial de organizare a unor concursuri cu caracter internațional, cum ar fi campionatele europene sau campionatele mondiale”, a mai spus Damaschin Berende.

Pentru ca patrupezii să poată participa la astfel de competiții, aceștia trebuie antrenați ani buni. Câinii trebuie și disciplinați, iar posesorul acestora trebuie să îi ajute să își dezvolte foarte bine musculatura. De asemenea, câinii nordici trebuie să dezvolte o rezistență la alergat, pe o anumită distanță și într-un anumit tempo.

„Obiectivul nostru este să dezvoltăm acest brand. Lucrurile se leagă unele de altele. E foarte important de spus că discutăm de un sit cultural foarte special, care, din păcate nu este încă valorificat aproape nici într-un fel. Drumul Romanilor ar trebui descoperit și făcut cunoscut. Ceea ce facem noi este o pârghie prin care Drumul Romanilor poate fi promovat. Pe de altă parte, pentru a avea zăpadă am avut nevoie de o zonă cu altitudine cât de cât ridicată și o zonă pitorească”, completează organizatorul.

Când vine vorba despre căței, aceștia sunt bucuroși să alerge prin zăpadă. Dovadă au stat și câinii participanți la competiția de astăzi, care se simțeau în largul lor tăvălindu-se în zăpada proaspăt depusă.

„Câinii sunt fericiți să alerge, pentru prietenii lor care se regăsesc pe sanie. Recompensele lor sunt mângâierea și strângerea în brațe după fiecare alergare. Nu îi interesează nimic din toate celelalte. Ei sunt foarte fericiți atunci când sunt împreună cu stăpânul lor și prietenul lor și aleargă în natură. În momentul în care și-au terminat bine treaba și i-ai mângâiat, pentru ei e super”, explică Damaschin Berende.

Concursul va continua și mâine. 

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro