Una dintre cele mai inedite și apreciate tabere se desfășoară în perioada aceasta la Sângeorz-Băi. Peste 110 tineri și copii învață tehnici de supraviețuire fiind supuși unor exerciții care le testează limitele. Cea mai mică participantă este Ilinca și are doar 3 anișori.
Tabăra militară de la Sângeorz-Băi reprezintă o provocare și un mod inedit de a-ți petrece vacanța de vară.
Peste 110 tineri, fac zi de zi exerciții de supraviețuire și învață tehnici inedite pentru a ști cum să reacționeze și să acționeze în situații limită.
Organizatorii au impus vârsta minimă de participare de 10 ani însă în tabără a ajuns și un băiețel de 7 ani care și el învață tehnicile de supraviețuire alături de colegi.
Totuși, cea mai mică participantă are doar 3 anișori, o cheamă Ilinca și este fiica lt-comandorului Sorin Popescu (din Buzău) care a venit la Sângeorz-Băi să îi învețe pe tineri câteva elemente de karate. Și Ilinca împreună cu mama ei participă conștiincioase la cursul de karate, stilul practicat de lt-comandoror fiind Kyokushin. Profesorul are 20 de ani experiență și are deja 4 dani.
Pentru toți cei care îl întâlnesc Sorin Popescu este o adevărată enciclopedie: are 20 de ani de aviație militară din care 8 ani i-a petrecut în structuri NATO și în teatrele de operațiuni din Afganistan și Congo.
Situl de karate pe care îl partică este japonez iar, după părerea lui, japonezii sunt cei mai tari la supraviețuire: „să ne uităm numai la ultimul tzunami. La japonezi fiecare copil știe când să iasă și cu ce să iasă din casă ca să se salveze în caz de cutremur, de exemplu" povestește Sorin Popescu.
Exercițiile de karate au loc zi de zi în parcul din Sângeorz-Băi.
Ziua însă abia începe! După exercițiile de karate tinerii sunt preluați de sensei Radu Sângeorzan care se ocupă de modulul de supraviețuire montană și îi învață pe tineri cum să aprindă un foc cu cremene sau cu binoclul, cum să își facă adăpost din crengi cum să recunoască alimentele comestibile din pădure și multe altele...
Antrenorul Dionisie Dradici se ocupă de modulul de înot care se desfășoară la bazinul pensiunii Hyperion din Cormaia. Cei care nu știu să înoate sunt incluși într-un curs de inițiere iar ceilalți, care au experiență, învață tehnici de salvare de la înec.
O altă activitate extrem de apreciată este și... trasul cu pușca. Modulul de tir se desfășoară în curtea taberei din Sângeorz-Băi și de această activitate se ocupă Rodica Drăguș, profesoară de biatlon la Liceu cu Program Sportiv. Profesoara este încântată de faptul că toți copiii vor să participe la cursurile de tir mai ales că se folosesc arme cu aer comprimat care sunt mai ușor de mânuit.
Tabăra este organizată de Direcția Județeană de Tineret și Sport și atrage de la an la an tot mai mulți participanți.