Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  163 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO: Unde locuiește pacea?

17/11/2016 10:38:04  
Pace „este atunci când nu ne batem”; „când facem liniște”; „când nu ne împingem pe scară”, „când vorbim frumos unii cu alții”, „când facem fapte bune”. Pacea locuiește „la bunica”, „la mare” sau „în inimă” - consideră elevii grupului Eco de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Bistrița și elevii clasei pregătitoare „D” de la CNAM.

Marți, 15 noiembrie 2016, în „Săptămâna Educaţiei Globale”, au fost „Împreună, pentru pace” elevii grupului Eco de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Bistrița și elevii clasei pregătitoare „D” de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița, coordonați de către prof. Teodora Popescu, respectiv prof. Rodica Hâlmu.

Activitatea a debutat la CSEI Nr.1 Bistrița unde toții elevii au primit insigne dedicate special evenimentului şi au făcut cunoștință cu invitații prezenți la acțiune: d-na Zorica Morar, din partea Primăriei Municipiului Bistrița; d-na bibliotecar Rodica Linul de la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” BN – Secția „Copii”; invitații din școală: director prof. Imola Doris Vass, director adj. prof. Mariana Moldovan, consilier educativ prof. Simona Archiudean, bibliotecar Cecilia Deac, informatician Marius Pop.

Iată câteva dintre răspunsurile-interpretări date de către copii noțiunii de „pace”: „este atunci când nu ne batem”; „când facem liniște”; „când nu ne împingem pe scară”, „când vorbim frumos unii cu alții”, „când facem fapte bune”.

Pacea locuiește „la bunica”, „a mare”, „în inimă”... Sala s-a umplut, mai apoi, de glasurile copiilor care recitau, la unison: „Pentru pace, pentru pace/Mulţumim frumos” (Grigore Vieru).

Prin intermediul discuțiilor cu profesorii și cu invitații prezenți, prin vizionarea unei scurte prezentări tematice, elevii au avut posibilitatea să afle mai multe informații despre pace, în context global, prin prezentarea unor exemple de bune practici din activitățile desfășurate anterior în cadrul proiectelor de colaborare educațională eTwinning, acțiunilor eco-civice (Patrula de Reciclare, „Plantează un copac pentru Pace”), etc.

Toate mâinile copiilor au fost ridicate atunci când li s-a făcut propunerea de a realiza unul dintre simbolurile păcii respectiv, porumbelul cu ramură de măslin. Într-o atmosferă recreativ – atractivă, la atelierul Eco-Art, s-au născut o mulțime de porumbei din șervețele, din resturi de hârtie și ață de pescuit, dar, mai ales, din determinarea, îndemânarea și bucuria copiilor.

Apoi, porumbeii au „călătorit”, împreună cu creatorii lor, până la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” BN unde au făcut un scurt popas, să admire și alte „păsări” - cu mult mai multe aripi, care stăteau liniștite, așezate pe rafturi. O parte dintre porumbei păcii „au decis” să rămână aici, să-i inspire pe curioșii cititori.

Ceilalți porumbei s-au cubărit în ramurile unui copac din apropierea statuii poetului Andrei Mureșanu, să fie prezenți la sărbătorirea celor două sute de ani de la naștere marelui revoluționar. În inima copiilor locuiește pacea. Să nu-i cerem chirie. Să nu o împingem pe scară. Să nu o dăm afară.

Prof. Teodora Popescu

1800 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro