Zeci de copii de la Grădiniţa „Căsuţa cu Poveşti” au animat foişorul din Parcul municipal, împodobindu-l cu mici legături de mentă, urzici, păpădii sau busuioc şi poftindu-i pe trecători la un ceai cald. Acţiunea a fost organizată în parteneriat cu Asociația Ghizilor și Ghidelor din România.
„Sănătate din natură” este activitatea pe care educatoarele de la Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța cu povești” din Bistrița au derulat-o zilele trecute în parteneriat cu Asociația Ghizilor și Ghidelor din România, asociație în care educatoarele sunt membre.
În luna aprilie au fost propuse pentru desfășurarea unei activități având ca temă „Sănătatea”, iar preșcolarii împreună cu educatoarele și directorul Rodica Brănișteanu au hotărât să promoveze sănătatea prin ceaiuri și plante medicinale.
Evenimentul s-a desfășurat în Parcul Municipal Bistrița, în foișor - acolo unde, pentru o oră, s-a „deschis” Ceainăria Publică. Invitații, dar și simpli trecători au avut ocazia să participe la discuții despre importanța plantelor medicinale, au primit mici flyere cu informaţii despre beneficiile plantelor, dar s-au bucurat, totodată, şi de o ceașcă de ceai fierbinte de mentă, busuioc, păpădie sau urzică - plante procurate din natură de preșcolari.
Întreaga activitate a fost coordonată de către Rodica Brănișteanu în calitate de director și de Saveta Şorobetea, responsabil cu Asociația Ghizilor și Ghidelor din România, în cadrul Grădiniței cu Program Prelungit „Căsuța cu povești”, iar în cadrul Ceainăriei publice de Atelier Urzică s-a ocupat Silvia Naghiu şi Liana Horga, de Atelierul de Mentă s-au ocupat Gabriela Maier, Carmen Muscari-Salvan şi Andreea Mîndrean, Atelierul de Busuioc a căzut în sarcina Codruţei Găzdac şi a Nicoletei Maier, iar de Atelierul de Păpădie s-au ocupat Bianca Mureșan şi Felicia Dragoste.