Muzica sună, tarabele sunt pline, iar mustul şi murăturile îţi fac poftă şi te îmbie să cumperi! Toamna Bistriţeană a început în Heidenfeld şi nu puţini sunt cei care au mers deja acolo să îşi facă provizii pentru iarnă. Preţurile acceptabile şi marfa de calitate aduc profituri frumuşele comercianţilor.
Mere de toate soiurile, pere mari şi dulci, struguri cu bob mare, gutui aromate şi prune bistriţene sunt doar câteva dintre fructele întinse e tarabele de la "Toamna bistriţeană". Şi în cazul legumelor comercianţii au avut grijă să aducă marfa cea mai bună şi să-i atragă astfel pe clienți.
Bostani dulci numai buni de copt pentru plăcintă, gogoşari roşii numai unul şi unul, morcovi, ardei iuţi, vinete fără sâmburi, varză pentru pus la murat, roşii, ardei kapia, păstăi sau fasole uscată - toate sunt frumos aranjate pe tarabe şi își aşteaptă cumpărătorii.
Comercianţii şi-au aranjat frumos standurile şi au adus cu ei marfă de calitate superioară pentru că ştiu că asta atrage cumpărătorii. Nici preţurile nu sunt foarte mari, gogoşarii fiind, spre exemplu, 5 lei kilogramul, varza 1 leu sau morcovii 2 lei kilogramul.
Şi pentru că tot e toamnă şi se fac pregătiri pentru iarna care vine, gospodinele s-au gândit şi la cei care nu au timp de pus murături sau de făcut dulceţuri. Borcanele cu bunătăţi puse la murat te îmbie să cumperi, iar pentru ca totul să fie ca la carte, mustul dulce îți face poftă şi e musai măcar să îl guşti.
Cea de-a XIII-a ediţie a "Toamnei bistriţene" a debutat astăzi şi va ţine tot weekend-ul. Organizatorii şi comercianţii speră că vor fi cât mai mulţi bistriţeni interesaţi de acest eveniment şi că vânzările vor merge bine.
În Heidenfeld au fost amenajate şi câteva terase unde bistriţenii pot savura o bere rece sau un vin bun şi pot să îşi potolească foamea cu mici, grătare, frigărui şi alte bunătăţi.