Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  153 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO. Tânăr inteligent, moştenitor a 10-15 mii coroane, îşi caută soţia vieţii: o româncă frumoasă, cultă, nepătată, fără capriţuri şi pretenţii...

25/11/2016 15:19:54 Ioana BRADEA  
„Ofiţet în rezervă, 29 de ani, cu un venit fix anual de 3.000 de coroane, avere privată 6.000 coroane şi va moşteni 10-15 mii coroane, pe această cale îşi caută o româncă frumoasă, gospodară, căreia-i place vieaţa la ţeară şi posedă mobilă pentru 4 odăi...!” Savurosul anunţ este doar unul dintre exponatele aduse de Dwarfs la Bistriţa.

Recerinţă principală: cât de puţin să ştie căsni pianul, dar cu atât mai bine a învârti lingura la foc. Numai ofertele care sunt alăturate şi poza vor fi luate în considerare. Cel mai profund secret se asigură. Ofertele sunt a se adresa la administraţia acestui ziar sub deviza «Ce agoniseşte bărbatul, femeia să ştie cruţa»”.

Savurosul anunţ de mai sus, postat într-un ziar interbelic, este doar una dintre fotografiile-eveniment expuse ieri seară, în foaierul Palatului Culturii – alături de alte documente, adevărate bijuterii, ale unei expoziţii organizate de Asociaţia The Dwarfs la Bistriţa.

Expoziția de fotografii și documente intitulată „Bistrița… înainte” a fost prilejuită de comemorarea marelui înaintaș liberal Ion I. C. Brătianu – omul politic român care a jucat un rol de primă importanţă în viaţa politică din România modernă, cel care a deţinut funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal – de cinci ori preşedinte al Consiliului de Miniştri (mai mult decât orice alt om politic), de trei ori ministru de interne şi de două ori ministru al apărării naţionale.

A fost preşedintele Consiliului de Miniştri în momentul intrării României în Primul Război Mondial, conducând ţara în momentele dificile ale retragerii în Moldova. În 1922, după ce avuseseră loc realizarea şi recunoaşterea Marii Uniri, a preluat guvernarea, asumându-şi reforma agricolă şi votarea noii constituţii din 1923.

Brătianu a fost adesea acuzat că ar fi avut o influenţă disproporţionată asupra monarhului, impunându-i acestuia opţiunile sale politice. Tot el a condus delegaţia română la Conferinţa de Pace de la Versailles, revenindu-i obligaţia de a răspunde reproşului că România a semnat un tratat de pace separat cu Puterile Centrale în 1918. Abilităţii sale diplomatice i se datorează lămurirea acestui punct precum şi convingerea aliaţilor cu privire la justeţea revendicărilor teritoriale ale Regatului.

Pe 24 noiembrie 1924 I. C. Brătianu – „mâna de fier” care a condus statul român – s-a stins, la doar 63 de ani, în condiţii extrem de suspecte, asemeni regelui Ferdinand, cu câteva luni înainte.

Portretul politicianului I. C. Brătianu a fost prezentat, de altfel, în cadrul expoziţiei – alături de alţi faimoşi preşedinţi liberali precum Dimitrie C. Brătianu, Dimitrie Sturdza, Ion I. C. Brătianu, Vintilă I.C. Brătianu, I.G. Duca, Constantin I.C. Brătianu – dar şi preşedinţii de după 1989, precum Radu Câmpeanu, Mircea Ionescu Quintus, Valeriu Stoica, Theodor Stolojan, Călin Popescu Tăriceanu, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis.

Printre exponate se află şi buletine de vot, mesaje către alegători, afişul unui raid de biciclete organizat prin 1940 la finalul căruia concurenţilor li se promite o masă gratuită la Năsăud, fotografii vechi reprezentând Bistriţa interbelică, bancnotele folosite în acele vremuri, un certificat de naţionalitate emis de primarul Bistriţei, informaţii despre Sugălete, stema veche a Bistriţei sau anunţuri de „mică publicitate".

5158 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro