Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  52 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO: Splendid! A înflorit laleaua pestriţă în Pădurea din Şes!

24/03/2017 11:39:14 Ioana BRADEA  
Oamenii locului o numesc Floarea de Şah, oamenii de ştiinţă îi spun „Fritillarea Meleagris”, noi o cunoaştem drept Laleaua pestriţă... De câteva zile, peisaje spectaculoase la o aruncătură de băţ de Bistriţa. Primele imagini au apărut deja pe grupurile de socializare:

„Plimbare de dimineață în Pădurea din Șes (Orheiul Bistriței) - 24 Martie 2017 - Înflorește Laleaua Pestriță!”, a anunţat în urmă cu puţin timp un bistriţean care a şi postat pe un grup de socializare imagini cu spectaculoasele flori.

Oamenii locului o numesc Floarea de Şah, oamenii de ştiinţă îi spun Fritillarea Meleagris, noi o cunoaştem drept Laleaua pestriţă şi o admirăm, în fiecare primăvară.

În Pădurea din Şes - zonă strict protejată cunoscută drept Aria Naturală „Poiana cu Narcise” de pe şesul Văii Budacului, aparţinând de Ocolul Silvic Dealu Negru - printre brânduşe şi ghiocei, şi-au făcut loc şi faimoasele lalele pestriţe – o floare tot mai rară şi solitară în România, care oferă bistriţenilor iubitori de natură un spectaculos peisaj de primăvară, uimind din nou cu frumuseţea şi delicateţea sa, aşa cum o face, fără să obosească, an de an, la o aruncătură de băţ de Bistriţa... 

Sursă foto: Albert Gavrilă / Bistriţa

13633 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro