Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  41 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO ȘOCANT: VEZI cum se transformă rahații în apă curată la Colibița

14/08/2014 14:19:59 Anca NARDETO  
Sub ochii închiși ai celor de la Mediu, lacul Colibița este inundat cu fecale și ape uzate de ani de zile. Reporterii Bistrițeanul.ro au fost de dimineață la stația de epurare Aquabis din Mița și vă prezintă ciudatul circuit al apei în natură din zonă: dintr-un pârâu cu rahați, pamperși și hârtii iese... apă curată.

Misiune imposibilă a Aquabis la Colibița. Pentru că majoritatea proprietarilor de cabane și vile obișnuiesc să deverseze fosele septice sau supraplinul acestora în lacul Colibița sau pe râurile care se revarsă în lac, iar cei de la Mediu nu iau nicio măsură de ani de zile, regia de apă face ”imposibilul”: transformă în stația de epurare de la Mița apa cu dejecții și fecale în apă curată care ajunge în lac, iar mai departe merge pe Valea Bârgăului către alte stații de captare și distribuție care alimentează satele de pe Bârgău și trei mari cartiere ale Bistriței (Calea Moldovei, Ghinda și Valea Ghinzii.

Reporterii Bistrițeanul.ro au fost dis-de-dimineață la stația de epurare din Mița. Aici, un izvor ajunge în bazine și, numai Aquabis știe prin ce minune, iese apă curată care ajunge în lac. Procesul trebuie să fie destul de greu dat fiind mirosul greu de suportat din zonă. După cum se poate vedea în imagini, izvorul și bazinele sunt pline de fecale, resturi de hârtie igienică, pampersi.

Aici este staţia unde se tratează apa. Dintotdeauna a fost plin de mizerii şi tot ce vedeţi este pe terenul meu şi nici în ziua de azi nu m-au lăsat să îmi bag apă în grajd la animale. Mi-e şi scârbă să iau apă din pârâu pentru că e plin de mizerii pe care şi oamenii le aruncă”, ne-a spus o localnică pe al cărei teren se află staţia Aquabis.

Dejecţiile revărsate în lac de proprietarii vilelor şi cabanelor au transformat râurile din zonă și lacul Colibiţa într-un focar de infecție, asta chiar sub ochii Agenției de Protecția Mediului și ai Gărzii de Mediu. Culmea e că nu mai departe de zilele trecute, inspectorii de la Mediu (parte din Comisia Colibița – desemnată de președintele CJ - Radu Moldovan pentru depistarea problemelor din zonă) au fost în zonă, au văzut cu ochi lor cum se poluează, au fotografiat și mai departe s-au mulțumit cu constatatul și NU au luat NICIO măsură împotriva celor care poluează intenționat apele și mediul.

Controalele efectuate în ultimele săptămâni de Comisia Colibiţa au confirmat faptul că din 150 de imobile verificate doar 30 aveau fose conforme, restul deversând fosele septice prin diferite mijloace direct în lacul de acumulare.

Citește și: BOMBĂ cu rahat la COLIBIȚA: 80 la sută dintre proprietarii de cabane golesc WC-urile în lac. Apoi înoată în apă…

4823 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro