Concurs de kendama, campionat de tenis cu piciorul pe echipe, campionat de badminton pe echipe, ștafete și îndemânare pe bicicletă - cu așa ceva s-au ocupat, timp de 3 ore, elevii Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” din Bistrița. Arbitrii au fost colegii lor mai mari, în timp ce inițiatorii au pus la bătaie dulciuri, diplome și o promisiune:
Una dintre problemele societății românești o constituie creșterea cererii de droguri în rândul populației, în special în rândul adolescenților, de aici rezultând necesitatea intensificării acțiunilor de prevenire a consumului de droguri.
În școala noastră există ca preocupare continuă conștientizarea elevilor cu privire la riscurile și efectele nocive pe care le presupune consumul de droguri. În cadrul orelor de dirigenție și în activitățile extrașcolare au avut loc dezbateri și s-au organizat diverse acțiuni de prevenire a consumului de droguri și de promovare a unui stil de viață sănătos.
În acest an, clasele a VII-a ale școlii noastre derulează și proiectul educațional național „Necenzurat”.
În data de 5 mai 2017, timp de 3 ore, elevii Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” din Bistrița au derulat o serie de competiții extrașcolare sportive și recreative: campionat de tenis cu piciorul pe echipe, campionat de badminton pe echipe, concurs de kendama, ștafete și îndemânare pe bicicletă.
Câștigătorii fiecărei probe au primit diplome de participare, dulciuri, felicitări și promisiunea că dacă vor practica un sport, vor fi mai sănătoși. Arbitrajul a fost realizat de elevi voluntari ai claselor a VII-a și a VIII-a, fiind coordonați de profesoarele Ana Szabo și Simona Lolici.
Dând dovadă de fair-play în rândul colegilor mai mici, voluntarii au arbitrat corect, după regulamentul primit. Activitățile non-formale care au avut loc vineri, în cadrul Concursului Național „Mesajul meu antidrog”, ediția a XIV-a, cu tema „Colorează-ți viața altfel... fără droguri”. La eveniment au participat și reprezentanții C.P.E.C.A. și D.J.T.S., care au promovat încă o dată practicarea sportului și a mișcării în aer liber de către elevi, ca alternativă de viață sănătoasă la consumul de droguri.
Prof. Manuela Hapca și prof. Simona Lolici