Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  28 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO: Să mori rănit din dragoste de Telciu...

21/08/2017 12:17:35 Ioana BRADEA  
„Să mori rănit din dragoste de Telciu...”, a comentat unul dintre bistriţenii prezenţi zilele trecute în comuna transformată în centru intelectual al periferiei estice, parafrazând un celebru film românesc din 84. Proiecţii de filme, cursuri, poveşti, conferinţe, ateliere de teatru sau film documentar, întâlniri de gradul III şi câte şi mai câte..

Au fost câteva zile incredibile la Telciu, unde s-au desfăşurat nu mai puţin de 14 cursuri, 4 ateliere (teatru, film documentar și desen narativ + modelaj în lut) pentru copiii și tinerii din Telciu și din localitățile învecinate, două spectacole de teatru extraordinare, 5 seri de proiecții de film, lansări de cărți și reviste, dezbateri și excursii.

Organizator a fost Centrul pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale, iar fotografiile postate în mediul virtual demonstrează faptul că cei implicaţi în evenimente s-au simţit minunat şi că efectul scontat a fost atins.

O cameră, câteva trucuri şi multă voie bună la atelierul lui Vlad Petri despre introducerea în filmul documentar”, scriu organizatorii despre atelierul susţinut de Vlad Petri

Şi profesorul universitar Cornel Ban a fost invitat să susţină o conferinţă la Telciu, remarcând faptul că localitatea a devenit un adevărat „centru intelectual al periferiei estice în acest mijloc de august. Prelegerea mea despre sisteme financiare alternative, dacă vremea ne ajută, se va ţine lângă ceaunul cu miel în tarhon şi cimbru, pregătit live sub ceva nuc cu frunze de un verde gras. Notă: Spre deosebire de conferinţele academice americane unde copiii sunt închişi în camera de hotel, ca într-un film din 1951, aici ei sunt parte din eveniment, cu o groază de chestii pentru ei...”, scria zilele trecute Cornel Ban.

Lume foarte multă şi la cele două spectacole de teatru derulate în cadrul Şcolii de Vară din Telciu: Provizoriu şi ’90.

Am asistat la un superb spectacol de teatru ("90") în regia lui David Schwartz”, nota şi poetul Gelu Vlaşin, care a derulat în paralel o tabără de creaţie literară tot la Telciu, referindu-se la spectacolul realizat de David Schwartz – unul dintre cei mai renumiți și respectați regizori de pe scena independentă din România, după îl prezintă cei de la Scena 9, revista care a şi publicat un interviu cu creatorul spectacolelor de teatru social, setat să facă propagandă prin arta lui – regizorul de 31 de ani care îmblânzește, prin emoția unor monologuri ce redau povești personale, aspecte sociale și istorice complexe, puțin discutate public.

Despre spectacolul prezentat anul trecut la Telciu de David Schwartz puteţi să recitiţi impresii AICI şi AICI. 

Tot săptămâna trecută, la Izvorul lui Boncea, a fost inaugurat „Ghidul Imaginar al Telciului” – croit de copiii din sat sub îndrumarea lui Claudiu Lorand Maxim și Silvana Râpeanu care au susţinut aici un atelier de teatru dedicat elevilor din comună și din localitățile învecinate, descoperind ce fel de povești se suprapun peste geografia locală, care sunt zonele încărcate de semnificație pentru copii și în ce fel peisajul local le poate servi la a cartografia harta emoțiilor, miturilor, misterelor și istoriilor trăite sau închipuite.

Un alt atelier dedicat copiilor și adolescenților din Telciu și din localitățile vecine a fost susţinut de Maria Brudașcă & Tiberiu Bleoancă – Atelier de desen narativ și inițiere în arta modelajului în lut în timp ce alţi copii, alături de Lucia Mărneanu au pictat peretele liceului ca să îşi dea în petec talentele, în timp ce atelierul de teatru "Trei zile de poveste la Telciu" a fos susţinut de Gianina Cărbunariu...

Finanțatori au fost Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), Primăria și Consiliul Local ale comunei Telciu iar parteneri ai evenimentului – Institutul de Sociologie al Universității Albert-Ludwigs din Freiburg, Germania; Liceul Tehnologic Telciu; Cinemobilul; Reciproca; Reactor de creație și experiment; Macaz. Teatru-Bar-Coop; Cooperativa Gusti.

Foto @ Telciu Summer School, Gelu Vlasin, Valer Simion Cosma

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro