Creativitatea şi originalitatea au atins punctul culminant în această după-amiază într-un exuberant concurs-expoziţie gastronomică, inaugurată la mansarda Liceului de Arte „Corneliu Baba”. România a fost „re-construită” din şniţele, cârnaţi, sarmale... Cuvântul de ordine: „Nu mai mâncaţi, măi! Aşteptaţi să treacă întâi juriul...”
Dacă anul trecut vedete la Zilele Liceului de Arte „Corneliu Baba” au fost creaţiile vestimentare ale elevilor de la Design – astăzi, situaţia a stat cu totul altfel.
Vedete au fost toate clasele liceului care şi-au pus la bătaie întreaga creativitate şi imaginaţie pentru a impresiona juriul cu platouri de mâncare şi prăjituri – unele mai delicioase şi mai apetisante decât altele...
Fără dubiu, cel mai senzaţional şi apreciat „exponat” a fost o hartă a României de aproape 1 metru, compusă din cârnaţi, şniţele, sărmăluţe şi garnisită cu felii de slănină şi frunze de salată.
Exponatul a fost asezonat şi cu un turn din pahare de plastic tricolore dar şi cu o prezentatoare îmbrăcată în costum naţional. Protagoniştii „României de sarmale” au fost elevii clasei a IX-a A, care au ales şi un slogan pentru masa aranjată de ei: „Prea bun, prea ca la noi în ţară”.
Cuvintele care s-au auzit insistent, pe la fiecare masă – mai în şoaptă, mai răstit – au fost: „Nu mai mâncaţi, măi! Aşteptaţi să treacă întâi juriul, ce naiba...!”
Şi asta pentru că galeria de la mansardă s-a umplut brusc de pofticioşi care au încercat să fenteze şi să „fure” din bunătăţile expuse de colegii lor.
Inevitabil, după anunţare câştigătorilor – România din sarmale şi cârnaţi s-a evaporat aproape instantaneu – fiind mâncată la propriu de pofticioşii din public. De o mare trecere s-au bucurat şi platourile de dulciuri, prăjituri, brioşe şi fructe minunat aranjate....