Ieri de la ora 18.00, a avut loc deschiderea oficială a postului Radio Someş la Cluj şi inaugurarea restaurantului ROD, situat pe Calea Turzii, la Nr.160. Cele două evenimente s-au bucurat de prezenţa mai multor oficialităţi clujene, dar şi a preotului Cristian Pomohaci.
Printre cei care au participat la deschiderea oficială s-au numărat deputatul PSD, Aurelia Cristea, deputatul PNL, Nechita Oros, consilierul judeţean din partea PSD, Ilarie Ivan, senatorul PSD, Alexandru Cordoş, inspectorul şcolar judeţean al ISJ Cluj, Valentin Cuibus, primarul comunei clujene Floreşti, Horea Şulea, precum şi consilieri locali ai Primăriei Cluj-Napoca.
Potrivit conducerii Radioului Someş, postul emite în judeţul Cluj pe frecvenţa 93,8 FM şi este aplecat spre probleme sociale şi administrative, promovând în mod special tradiţiile şi folclorul autentic.
„Cu o experienţă de 11 ani pe piaţa mass-media din Bistriţa-Năsăud, unde emitem pe frecvenţa 96,6 FM, ne bucurăm să fim alături şi de ascultătorii din judeţul Cluj, reuşind asftel să facem o legătură între Someşul Mare şi Someşul Mic. Cu o echipă de oameni devotaţi şi un program diversificat, postul nostru acordă o mare atenţie problemelor sociale, celor din sectorul agricol, administrativ, economic, juridic şi cultural, promovând în mod special muzica populară autentică, folclorul şi tradiţiile", a declarat redactorul şef al postului Radio Someş, Iulia Stupinean.
Pe de altă parte, restaurantul ROD vine la Cluj cu un concept care integrează inovația și autenticul, aducând împreună urbea, cu elementele sale proprii, dar și ruralul, ca izvor inspirațional.
Esențele conceptului se regăsesc atât în componentele designului interior, cât și în arhitectura conceptului oeno - gastronomic.
Principiul de bază al acestuia, declarat în mod răspicat, este susținerea producătorilor locali:
„Îndemnăm consumatorul de rând să iasă din zona on-line-ului și să coboare în viața reală, susținându-i pe aceia care își câștigă zilnic existența dând rod pământului și aducându-ne pe mese produse sănătoase, adevărate. Îi încurajăm să pășească mai rar în supermarketuri și mai des în piețe. Pentru a contribui și noi la acest lucru, am creat o prăvălie de unde clienții noștri pot cumpăra produse expuse de producărorii mici, care nu au loc în supermarketuri”, a precizat Horia Şimon, bucătar șef și manager al restaurantului Rod.