Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  38 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO: Profesori din Oradea, Maieru și Sîngeorz-Băi – la cursuri, de 1 Decembrie!

04/12/2017 10:38:44  
Cadre didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal din Oradea, Sîngeorz-Băi și Maieru și-au dat întâlnire, zilele trecute, la Centrul Misionar pentru Tineret „Ioan Bunea” din Sîngeorz- Băi, pentru a participa la un curs despre Fiziognomia și arta în activitatea didactică.

Centrul Misionar pentru Tineret „Ioan Bunea” din Sîngeorz- Băi, prin amabilitatea preotului Paul Gavriloaie, a fost gazda unui curs de formare profesională organizat de Asociația pentru Educație și Formare „TopFormalis” din Oradea, care - în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie 2017 - a reunit cadre didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal din Oradea, Sîngeorz-Băi și Maieru, tema fiind Fiziognomia și arta în activitatea didactică

Formatorii cursului, psiholog Alin Crețu (Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 Tileagd) și prof. Mircea Boțog (Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor), dar și organizatorul acestei întâlniri conf. univ. dr. Valentin Cosmin Blândul au reușit, cu profesionalism și dăruire, să „aducă soarele” în sufletele și mințile celor prezenți, dornici de a afla cât mai multe lucruri noi care să-i ajute în cariera didactică.

La începutul întâlnirii, președintele Asociației, conf. univ. dr. Valentin Blândul a făcut câteva precizări: „Asociația pentru Educație și Formare TopFormalis din Oradea este o asociaţie non-guvernamentală şi non-profit care îşi propune creşterea calităţii în actul educaţional prin promovarea unor cursuri / activități specifice educaţiei non-formale. Prin misiunea şi obiectivele sale, Asociaţia se adresează tuturor cadrelor didactice, precum şi celor care, sub o formă sau alta, sunt implicaţi în fenomenul educaţional, pentru a-i sprijini să se dezvolte profesional şi personal, promovând idei şi valori definitorii pentru o societate modernă, în care educaţia nu se realizează exclusiv în spaţiul formal al şcolii. Pe acest fond şi ca o particularitate a Asociaţiei, aceasta a pornit la drum cu intenţia de a continua cursurile de formare continuă pe care membrii săi fondatori le-au demarat la Stâna de Vale încă din anul 2006. Mai mult, ne propunem să dezvoltăm şi diversificăm oferta noastră de formare realizată prin strategii specifice educaţiei non-formale, prin promovarea unor evenimente academice ce sperăm să vină în întâmpinarea necesităţilor profesorilor care predau în învăţământul preuniversitar şi universitar."

Fiecare dintre noi interacționăm cu oamenii din jurul nostru. Mai ales noi, cadrele didactice, care lucrăm cu elevii, contribuim efectiv la formarea și dezvoltarea personalitații elevului. Prin natura meseriei pe care o avem educăm, învățăm și formăm caractere. Cadrul didactic modelează personalitatea elevului, în mod direct sau indirect prin exemplul personal. Cunoașterea elevilor, a personalității lor, este o condiție primordială în ceea ce privește educația. A forma caractere este o artă pe care fiecare cadru didactic devotat își dorește să o desăvârșească.

Acest curs a venit în întâmpinarea cadrelor didactice prin perfecționarea mijloacelor de cunoaștere a personalității elevilor, dar și a adultului în general. A oferit modele de recunoaștere a caracterului, mijloace de identificare a personalității, căi de comunicare a stărilor sufletești, folosind mijloace psihologice, dar și artistice. Interacționând cu cei din jurul nostru transmitem și recepționăm mesaje legate de personalitatea noastră, de starea noastră sufletească, „citim” caracterul și personalitatea celor din jur, iar ei „ne citesc” pe noi.

Cum trebuie exprimat un mesaj personal în mod adecvat? Care sunt trăsăturile care s-au imprimat pe chipul nostru? Dar pe chipul celor care ne înconjoară? Cum se exprimă aceste trăsături psihologice în artele vizuale? au fost câteva întrebări care și-au găsit răspuns în cadrul activității.

Analiza fiziognomiei, tehnici de recunoaștere și exprimare practică (testul Szondi)”, „Relevanța și influența pe care o au culorile în viața noastră (testul Luscher)” sau „Tehnici de interpretare artistică prin desen” au ajutat cursanții să recunoască trăsăturile specifice diferitelor personalități, modul de exprimare, interacțiunea „semnelor corpului” cu fiziognomia și vestimentația, dar și dezvoltarea capacității de exprimare artistică. Multitudinea de aplicații practice a făcut ca acest curs să fie în totalitate interactiv, deci interesant.

S-a socializat, s-au legat prietenii, s-au făcut planuri de viitor chiar și la masa comună de 1 Decembrie, de la care nu au lipsit tradiționala fasole cu cârnați și gustoasele „gogoși sîngeorzene”. Finalul întâlnirii a aparținut Muzeului de Artă Comparată, care, prin intermediul artistului plastic Maxim Dumitraș, le-a oferit tuturor momente de relaxare și încântare, nelipsind promisiunile de revenire.

Înv. Anuța Pop,

Școala Gimnazială „A.P. Alexi”, Sîngeorz- Băi

2302 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro