Câteva zeci de bistriţeni, în frunte cu primarul Ovidiu Creţu, au participat în această seară la inaugurarea fântânii arteziene de la sensul giratoriu din zona Panait Cerna.
Ovidiu Creţu, primarul Bistriţei, a declarat că a preferat să inaugureze fântâna la ceas de seară, pentru ca oamenii să poată admira jocul de lumini colorate produs de noul monunent.
„Am dorit să putem vedea şi culorile acestei fântâni, din această cauză inaugurarea a avut loc la această oră. Este un proiect care l-am propus încă din campania electorală din 2008, atunci am analizat zona împreună cu un arhitect şi am căutat soluţii să o înfrumuseţăm. Am încercat o vreme să găsesc fonduri europene pentru acestă fântână, deşi nu are o valoare foarte mare, a fost licitată la 750.000 lei şi am mers pe varianta bugetului local”, a spus Creţu.
Primarul a mai precizat că diuza fântânii nu este potrivită cu aceasta şi va fi schimbată, costul urmând să fie suportat de executantul lucrării, societatea CML. „Am dorit ca finisajele să fie de foarte bună calitate, tabla din care sunt construite cele cinci petale este din import. Fântâna este pe placul locuitorilor din zonă, este o oază de frumos. În zona centrală este o floare de oţel sau o floare energetică, are multe simboluri. Diuza din zona centrală nu este cea potrivită şi va fi schimbată. Acest tip de jet nu se potriveşte cu proiectul nostru şi va fi schimbat prin grija executantului, a firmei CML. Va fi înlocuit cu un jet în formă de floare”, a mai spus edilul oraşului
Fântâna va funcţiona pe timpul zilei, urmând să se oprească în jurul orei 23.00 şi atunci când plouă. Construcţia fântânii a început în martie 2013, lucrarea având termen de execuţie un an, însă lucrările au fost oprite câteva luni din cauza vremii nefavorabile. Lucrările s-au încheiat în luna iulie, însă inaugurarea a întârziat deoarece elementul artistic din interiorul fântânii nu era finalizat. Construcţia a fost executată de societatea Comlorela (CML), după un proiect al Arhi Design Cluj-Napoca.