Misteţ, căprioară sau cerb cu hribi, arpagic murat, baloş şi alte ingrediente alese au fost bunărăţile pe care bucătarii le-au pregătit astăzi la concursul de gătit de la Figa. Câştigători ai titlului "Polonicul cel mai cel" sunt membri echipei Ursul Brun din Anieş care au impresionat juriul cu preparatele lor.
Gurmanzii şi pofticioşii care au trecut astăzi pe la Figa, la Festivalul vânătoresc au avut o zi de sâmbătă minunată. În cadrul festivalului a avut loc tradiţionalul concurs de gătit la ceaun, iar bucătraii s-au întrecut şi şi-au dat toată silinţa pentru a impresiona juriul.
S-a gătit cu carne de vânat şi fiecare echipă a avut reţele speciale, unice şi pregătite cu mult drag. De la gălbiori la hribi, arpagic murat, seminţe de floarea soarelui, ardei iuţi şi alte bunărărţi, bucătarii şi-au folosit toţi aşii pentru a demonstra că sunt cei mai buni atunci când vine vorba despre mâncarea făcută cu carne de vânat.
S-au pregătit tocăniţe, mici din carne de vânat, ficăţei de cerb, cârnăciori de mistreţ, chiftele de căprior, mămăliguţă cu brânză iute şi jumeri de porc mistreţ, iar toate aceste bunătăţi au fost gustate de un juriu care urma să decidă cine sunt cei mai buni bucătari.
Nici publicul prezent nu a fost lăsat deoparte şi imediat după jurizare echipele participante la concurs au împărţit mâncarea tuturor celor care au vrut să se infrupte din aceste bunătăţi.
Într-un final membrii juriului au avut de ales din cele 11 echipe participante la concurs care sunt cele care au gătit cel mai bine. Premiul "Polonicul cel mai cel" a fost adjudecat de echipa Ursul Brun venită tocmai de la Anieş. Cei de la Lupul Alb, o echipă venită din Săpânţa au luat premiul "Polonicul ăl mai ăl", iar "Polonicul cel mai vânat" a fost câştigat de AV Vlădeasa din Cluj. Echipa Făgeţet Martonca din Harghita a luat premiul "Polonicul cel mai gustos".
Fiecare echipă premiată a primit din partea organizatorilor diplome şi cupe, însă cea mai mare bucurie, după cum au spus concurenţii, au fost faptul că bunătăţile pregătite de ei au avut mare trecere şi au fost extrem de lăudate.