Azi, la sediul Inspectoratului de Poliţe Judeţean Bistriţa-Năsăud, chestorul de poliţie dr. Linul Marius, şeful inspectoratului, a invitat 43 de liceeni în sala de şedinţe unde au acces doar membrii consiliului de conducere! AFLĂ ce s-a întâmplat mai departe:
Cei 43 de elevi voluntari în slujba comunităţii au fost invitaţi de managerul instituţiei la o întâlnire specială dedicată zilei lor. Chestor de poliţie dr. Linul Marius, şeful inspectoratului, i-a invitat pe liceeni în sala de şedinţe unde au acces doar membrii consiliului de conducere, unde le-a înmânat diplome şi certificate de voluntariat care să ateste activitatea lor din ultimii ani, alături de instituţia gazdă.
Elevii voluntari în slujba comunităţii fac parte din proiectul "Elevi voluntari pentru un viitor mai sigur 2013 - 2016" iniţiat de poliţia bistriţeană în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Bistriţa-Năsăsud şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Aceştia şi-au dovedit utilitatea preventivă de-a lungul celor trei ani de implementare a proiectului, discutând cu mii de elevi şi cu persoane mature, aspecte legate de victimizarea lor. Elevii voluntari se constituie în cea de-a patra generaţie de voluntari gestionaţi de poliţia bistriţeană prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. "Aţi avut oportunitatea de a vedea cum muncesc poliţiştii şi cât de complexă este această muncă. Mi–aş dori ca unii dintre voi să devină colegi de-ai noştrii pe viitor, vă aşteptăm cu toată încrederea. La mulţi ani şi vă dorim un viitor strălucit”, le-a urat şeful inspectoratului chestor de poliţie dr. Linul Marius.
Poliţist pentru o zi! Digital Story Police
În cadrul campaniei "O Europă mai sigură", realizată în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud – Centrul Europe Direct în data de 1 iunie la sediul inspectoratului au fost lansate concursurile inter-liceale "Poliţist pentru o zi" şi "Digital Story Police".
Au participat echipe de elevi din 4 licee bistriţene care se vor întrece în realizarea unor filmuleţe "digital story" despre teme precum terorism, delincvenţă juvenilă, discriminare şi crima organizată. De asemenea, au tras la sorţi 4 speţe – cazuri de crime, accidente rutiere sau furturi pe care elevii trebuie sa le rezolve transformându-se în poliţişti.
Competiţia este mare, având în vedere faptul că echipa câştigătoare va fi recompensat cu o tabară la sfârşitul verii.
Poliţiştii rutieri, au fost alături de cei mici în Parcul municipiului Bistriţa
Poliţişti din structurile de prevenire a criminalităţii, ordine publică, proximitate şi poliţie rutieră, însoţiţi de elevii voluntari ai poliţiei bistriţene, au fost alături de copii, în zi de sărbătoare, în Parcul municipiului Bistriţa.
Cu acest prilej au fost diseminate materiale preventiv-informative referitoare la siguranţa minorilor, au fost prezentate aspecte privind siguranţa proprie şi circulaţia rutieră şi au fost expuse câteva autospeciale aflate în dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud, pe care copiii şi părinţii au putut să le observe îndeaproape.
Ziua de 1 iunie a fost un nou prilej de a accentua faptul că poliţistul este un prieten care veghează întotdeauna pentru siguranţa copiilor şi a tinerilor.
Acţiunea organizată de 1 iunie a marcat lansarea campaniei de informare "VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ", care vizează creşterea gradului de siguranţă a elevilor în perioada vacanţei de vară, perioadă în care poliţiştii au în vedere întâlniri cu elevii în şcoli, în taberele şcolare, precum şi în zonele frecventate de tineri.