Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  125 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO: Peste 50 de preoţi, ÎPS Andrei Andreicuţ şi episcopii Sălajului şi Maramureşului, la inaugurarea Centrului Misionar pentru Tineret

07/07/2015 21:35:31 Andreea BOJOR  
Bucurie mare astăzi la Sîngeorz-Băi! A fost inaugurat Centrul Misionar pentru Tineret "Preot profesor Ioan Bunea", iar evenimentul i-a adus în oraşul staţiune pe mai marii Bisericii Ortodoxe, zeci de preoţi, oficialităţi dar şi sângeorzeni dornici să se bucure de moment.

"Este o zi istorică" - a spus părintele Tudor Mudure, coordonatorul proiectului. Lucrările la Centrul Misionar pentru Tineret au fost făcute de firma Dimex şi au început în anul 2012, în luna noiembrie. După aproape trei ani de muncă, investiţia, care se ridică la circa 3 milioane de lei a fost finalizată, iar cei care s-au ocupat de proiect sunt mândri că la Sîngeorz-Băi este cel mai modern centru din ţară.

La inagurarea de astăzi a fost prezent Înalt Prea Sfinţitul Andrei Andreicuţ, Prea Sfinţitul Petroniu - Episcopul Sălajului şi Prea Sfinţitul Iustin Sigheteanul - Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului. Aceştia au fost întâmpinaţi la Sîngeorz de tineri îmbrăcaţi în straie populare care i-au servit cu pâine şi sare.

Imediat după a fost tăiată panglica Centrului Misionar, mai marii Bisericii au săvârşit slujba de sfinţire.

La eveniment au participat peste 50 de preoţi, dar şi prefectul Ioan Ţintean, preşedintele CJ BN, Radu Moldovan, vicepreşedintele CJ BN, Alexandru Pugna, primarul oraşului Sîngeorz Băi, Roland Venig, deputaţii Stelian Dolha şi Daniel Suciu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, dr. Mircea Gelu Buta şi mai mulţi primari din judeţ.

Nu puţini au fost şi curioşii dornici să se bucure de un asemenea moment, chiar dacă temperaturile au fost foarte ridicate.

Centrul Misionar pentru Tineret "Preot profesor Ioan Bunea" are în componenţă două corpuri unite printr-o pasarelă la al doilea nivel. Parterul ansamblului este compartimentat astfel: corpul A - zona de primire, bucătarie cu spaţiile anexe, depozite, sală de mese, grupuri sanitare şi circulaţii verticale, iar corpul B – sală multifuncţională cu foaier, birou şi spaţii anexe, biblioteca dotată cu 4.000 de cărţi şi aparatură modernă (laptop, videoproiector, multifuncţională, sistem audio, etc). Mansardele sunt constituite exclusiv din locuri de cazare, camerele cu grupuri sanitare proprii, 2-4 persoane/cameră, însumând un total de 70 de locuri de cazare.

Acest centru a fost contruit pentru a fi organizate şi susţinute tabere şi activităţi cu şi pentru tineri. Există însă posibilitatea ca şi ONG-urile şi asociaţiile să organizeze tabere acolo.

Fiecare tabără începe lunea şi se încheie sâmbăta şi este organizată de grupe de vârstă: 8-13 ani, 13-18 ani şi peste 18 ani. Costul pentru o astfel de tabără este de 300 de lei, în aceşti bani fiind incluse cazarea, masa, transportul şi activităţile organizate în timpul taberei.

Este bine de ştiut că toate actvităţile sunt organizate şi susţinute de voluntari. Centrul are bucătărese care pregătesc masa dar şi o asistentă în caz de nevoie. 

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro