Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  25 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO: Pe Pietonal au voie doar Kitschurile. Produsele autentice, ținute departe

01/03/2018 12:23:43 Flavia DANCIU  
An de an, înainte de Mărțișor, pietonalul este împânzit de celofane, cutii, mașini și tarabe pe care se află aceleași mărțișoare, ieftine și de duzină, produse pe care le găsești oricum în orice magazin de „accesibilități”. Problema e că meșteșugarii „Produs în Bistrița Năsăud” nu au voie pe Pietonal, fiind nevoiți să stea, de multe ori, în noroi.

O imagine dezolantă se desfășoară înaintea ochilor oricărui trecător pe Pietonalul Liviu Rebreanu. Și asta nu din cauza vremii mohorâte, cât a noilor „chiriași temporari”.

Pe post de „vestitori ai primăverii”, vânzătorii de mărțișoare sunt prezenți în fiecare an în zona centrală a burgului European. Problema e că produsele sunt veșnic aceleași, Kitschuri fabricate la duzină, de multe ori neputând să îți dai seama ce vrea să reprezinte „chestia” aia din cutia albă sau pungulița transparentă. Mărțișoarele care arată cât de cât mai frumos, se găsesc oricum în toate magazinele 3,8 sau cu produse la prețuri accesibile oricărui buzunar, librării și chiar magazinele mari.

Mai mult, pe lângă aceste mărțișoare de duzină, chiriașii-vestitori aduc pe Pietonal celofane, plasticuri, mașinile parcate exact lângă tarabă, coji de semințe, gălăgie și cuvinte… de cartier.

Dureros e faptul că municipalitatea nu acordă același favor meșteșugarilor din județ. Artizanii sau producătorii autentici, cei care vin la Piața „Produs în Bistrița Năsăud”, și care sunt prezenți la toate evenimentele organizate, cel puțin în ultimul timp, de conducerea orașului, nu au voie pe Pietonalul Liviu Rebreanu.

Chiar la Târgul Mare al Bistriței, de anul trecut, producătorii autentici au avut voie în partea de jos a pietonalului, într-un interval orar scurt, în care foarte puțini bistrițeni ajungeau pe acolo, din cauza serviciului.

Acum, aceștia sunt ținuți în zona Bisericii Evanghelice. Ei nu au luxul de a sta pe loc pavat, meșteșugarii stând de multe ori în noroiul format, în urma ploilor, în spațiul verde din jurul bisericii.

Și mai mult, produsele lor rămân pe stand, din cauză că, trecând pe Pietonal, bistrițenii își umplu buzunarele de mărțișoarele găsite la tarabe, fără să știe că „mai la margine”, sunt mărțișoare frumos lucrate, manual, la prețuri mai mult decât accesibile.

Dar poate că, în burgul European, așa e moda: Kitschurile în Centru și produsele autentice… undeva pe acolo!

2901 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro