Concursul de gulaş a adunat 14 echipe dornice să câştige marele premiu pentru cel mai bun gulaş! Din cele 14 echipe care participă la competiţia de gătit gulaş niciuna nu este reprezentantă a maghiarilor.
Iniţial au fost înscrise la competiţie 19 echipe însă doar 14 s-au prezentat la start. Organizatorii au pus la dispoziţia concurenţilor carnea, cartofii, pâinea şi lemnele pentru foc, iar restul ingredientelor, după voie şi în funcţie de reţete, le-au adus bucătarii.
De la usturoi, sos de roşii, găluşcuţe de griș şi până la fasole ori carne afumată, bucătarii au folosit fel de fel de ingrediente pentru a prepara cele mai gustoase mâncăruri.
Maghiarii nu au avut nicio echipă care să îi reprezinte şi să pregătească mâncarea tradiţională ungurească. Românii au fost cei care au vrut să arate organizatorilor acestui eveniment că ştiu să îmbine perfect ingredientele şi să facă un gulaş gustos.
Zeci de bistriţeni au venit astăzi la ştrandul Codrişor, locul unde s-a desfăşurat concursul de gulaş, şi s-au bucurat de această sărbătoare. Maialul unguresc a fost sărbătorit pe muzică maghiară şi cu dansuri specifice acestei etnii.