Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  246 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO: Mii de credincioși au sărbătorit ieri Naşterea Maicii Domnului la Piatra Fântânele

09/09/2016 08:48:46  
Sărbătoare mare, ieri, la mănăstirea de măicuţe de la Piatra Fântânele, acolo unde mii de credincioşi au participat la Sfânta Liturghie oficiată cu prilejul hramului. "Numai faptul că-i botezăm nu e de ajuns! Trebuie să avem grijă ca pe toți copiii să-i învățăm cuvântul lui Dumnezeu, pentru a crește cuminți”, a afirmat ÎPS Andrei.

Pornind de la bucuria pe care au trăit-o Părinții Ioachim și Ana atunci când li s-a născut Fecioara Maria, părintele mitropolit a vorbit, în cuvântul de învățătură, despre binecuvântarea nașterii, creșterii și educării copiilor – informează Radio Renaşterea. „Este mare bucuria nașterii de prunci în orice familie creștină, însă nu doar nașterea, ci și creșterea și educarea lor. În acest sens, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a dedicat acest an, 2016, educării și formării copiilor și tinerilor, ca viitorul să fie și el frumos. Din nefericire, observăm cu toții că țara noastră, din punct de vedere demografic, se prăbușește și în această situație se află întreaga Europă” a mai spus , Înaltpreasfințitul arhiepiscop și Mitropolit al Clujului Andrei, amintind de plecarea celor peste patru milioane de tineri români la muncă în străinătate, dar și de motivele spirituale care nu îi mai conving pe tineri de faptul că este o este o binecuvântare să-ți umpli casa de copii.

Această preocupare de creștere, de educare și de formare a tinerilor este binevenită și cele trei instituții care fac lucrul acesta sunt Familia, Biserica și Școala. Părinții îi cresc, le dau cei șapte ani de acasă, dar strădania și munca lor trebuie să fie îngemănată cu munca preoților. Numai faptul că-i botezăm și-i cuminecăm nu e de ajuns! Trebuie să avem grijă ca pe toți copiii să-i catehizăm, să-i învățăm cuvântul lui Dumnezeu, pentru a crește cuminți. Aceeași misiune o au și dascălii la școală”, a mai afirmat ÎPS Andrei.

Din soborul de preoți care a oficiat ieri Sfânta Liturghie pe altarul de vară din curtea aşezământului monahal, la hramul Mănăstirii de la Piatra Fântânele, au făcut parte exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru, consilierul Arhiepiscopiei, arhimandrit Claudiu Grama, părintele protopop de Bistrița, Alexandru Vidican, părintele prof. univ. dr. Ștefan Iloaie de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, duhovnicul mănăstirii, părintele Gavril Horț, stareți de la mănăstiri din Arhiepiscopie și preoți de la parohiile învecinate așezământului monahal.

Credincioșii și oficialităţile prezente s-au bucurat și de un recital de pricesne, susținut de interpretul de muzică populară Alexandru Pugna și Eugenia Marinescu dar şi de un moment cultural deosebit.

A fost lansată, tot ieri, o monografie a așezământului monahal, realizată de părintele duhovnic Gavril Horț, sub îndrumarea părintelui profesor Alexandru Moraru de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Volumul, intitulat Mănăstirea Nașterea Maicii Domnului Piatra Fântânele, jud. Bistrița-Năsăud (1927-2015), a apărut la editura Renașterea a Arhiepiscopiei Clujului și cuprinde date geografice și istorice despre Pasul Tihuța și localitatea Piatra Fântânele, istoricul mănăstirii de la înființare și până în prezent, dar descrie și activitatea pastoral misionară, socială și culturală a așezământului monahal.

Nu numai că locu-i minunat, dar și viața duhovnicească este pe măsură. Părintele Gavril și maica stareță Pamfilia au reușit să dea preocupărilor spirituale și gospodărești ale mănăstirii o ținută elegantă și profundă. Implicarea socială și pedagogică a mănăstirii este binecunoscută și, pe deasupra, deschiderea înspre alte spații spirituale este folositoare misiunii Bisericii Ortodoxe” scrie Înaltpreasfințitul Părinte Andrei în prefața volumului.

Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” de la Piatra Fântânele este aşezată la cota 1.200, în Pasul Tihuţa. Așezământul monahal a fost înființat în 1928, dar a fost închis în 1960. Abia în 1995 a fost reînfinţat ca mănăstire de maici, la iniţiativa vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu. Obștea este condusă de părintele duhovnic, protosinghel Gavril Horț și maica stareță, stavrofora Pamfilia Solcan.

Sursa & foto: RadioRenasterea.ro

2249 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro