Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  134 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO: Marea Unire, retrăită cu elevii Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” din Bistrița

30/11/2017 10:48:42  
Elevii clasei a VII-a B de la Școala Generală „Ștefan cel Mare” din Bistrița s-au reîntâlnit și îmbrățișat după multe veacuri! Ei au întruchipat - în personaje reale - provinciile istorice românești, Moldova, Țara Românească, Basarabia, Bucovina și Transilvania, într-o scenetă deosebită, prezentată la Biblioteca Județeană:

Provinciile istorice românești, Moldova, Țara Românească, Basarabia, Bucovina și Transilvania, au fost întruchipate în personaje reale, de elevii clasei a VII-a B, de la Școala Generală „Ștefan cel Mare” din Bistrița, care s-au reîntâlnit și îmbrățișat după multe veacuri în care au stat despărțite. – aceasta a fost esența spectacolului „România mea”, dedicat Marii Uniri, pus în scenă de elevi la Clubul Cultural CoșBook al Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

Noi avem un proiect în școală denumit Arc peste timp, prin care sărbătorim evenimentele importante din istoria națională și nu numai. Și, pentru că avem o colaborare mai veche cu Biblioteca Județeană, am răspuns invitației de a organiza un asemenea moment aici, astfel că am discutat cu clasa și elevii au venit cu idei: Haideți, doamna profesoară, să facem o scenetă! Bine, dar ce ziceți și de un joc? Și așa a pornit ideea: am împărțit împreună cu ei subiectele, ca să nu se repete, împreună cu colegii din învățământul primar și gimnazial, pentru că toate clasele și cadrele didactice au fost implicate. S-a făcut și această expoziție de desene, realizate de elevi, de la clasele pregătitoare și până la clasele a VIII-a. Am putea spune că acum, elevii noștri cu adevărat știu de ce sunt liberi de 1 Decembrie! Și, cred că măcar jumătate dintre ei înțeleg și de ce sunt liberi și pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, apostolul românilor”, a declarat pentru site-ul www.bjbn.ro d-na Florina Codorean, profesoară de istorie la Școala Generală „Ștefan cel Mare”.

Foarte determinați, elevii s-au întrecut pe ei înșiși în pregătirea minispectacolului dedicat Zilei Naționale a României. „Fiecare grupă și-a făcut proiectul ei și am lucrat în echipă. Ne-a interesat să descoperim ceea ce este mai important pentru noi, ce înseamnă țara noastră și ce a însemnat Marea Unire pentru noi. De exemplu, grupa din care fac eu parte a ales să prezinte subiectul într-un mod distractiv și astfel i-am făcut și pe colegii noștri să rețină lucrurile importante” (Mocanu Ariana, elevă).

Eu am întruchipat (provincia) Transilvania, iar grupa mea a prezentat o piesă de teatru despre Unirea de la 1600, despre Unirea de la 1859 și despre Unirea de la 1918. Ne-am documentat din cărți și de pe internet, și fiecare personaj s-a documentat despre principatul pe care și l-a ales” (Staicu Maia Alexandra, elevă).

Eu și cu echipa mea am hotărât să facem un fel de roată și să interacționăm cu publicul, pentru a le transmite informații noi despre România dinainte de Marea Unire” (Ganea Ilinca, elevă).

În final, elevii clasei a VII-a B de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Bistrița au cântat Imnul „Deșteaptă-te române” și au urat „La mulți ani România, la mulți ani români!”.

1811 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro