Mănăstirea Petru Rareș Vodă din localitatea bistrițeană Ciceu Corabia și-a sărbătorit ieri primul hram, în prezența Mitropolitului Andrei al Clujului. „Sfinții Ardeleni ne sunt nouă modele. Trebuie să ne uităm la ei, în sus, cu mult drag pentru că ei pentru a-L mărturisi pe Domnul Hristos și credința lor creștină ortodoxă și-au pus viața în joc”.
Mănăstirea Petru Rareș Vodă din localitatea bistrițeană Ciceu Corabia și-a sărbătorit ieri primul hram în prezența ÎPS Mitropolitului Andrei al Clujului, precizează RadioRenasterea.ro.
La Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinția Sa, alături de soborul de peste 40 de preoți, pe un podium amenajat în zona mănăstirii, au luat parte sute de credincioși, dar și oficialități locale și județene.
Ierarhul a vorbit despre mărturisirea credinței ortodoxe, pornind de la exemplul Sfinților Mărturisitori Ardeleni, ocrotitorii noii biserici din mănăstire: „Sfinții Ardeleni ne sunt nouă modele. Trebuie să ne uităm la ei, în sus, cu mult drag pentru că ei pentru a-L mărturisi pe Domnul Hristos și credința lor creștină ortodoxă și-au pus viața în joc”.
Părintele Mitropolit a afirmat că în lumea de astăzi puterea mărturisirii nu mai este aceeași, ca în vremea Sfinților Mărturisitori Ardeleni, din cauza lipsei de credință. „Dacă nu-L mărturisim pe Hristos ca și cei de atunci, nu o facem pentru că nu avem suficientă credință, nu avem credința lor tare. Să-L rugăm pe Dumnezeu să ne întărească credința!”.
În final a avut loc instalarea oficială a părintelui stareț Teofan, care a mulțumit Înaltpreasfințitului Andrei pentru misiunea încredințată. A urmat apoi punerea pietrei de temelie a noii biserici a mănăstirii ce va purta hramul „Sfinților Mărturisitori Ardeleni”.
Mănăstirea „Petru Rareș Vodă” a fost înființată în urmă cu un an la inițiativa Înaltpreasfințitului Andrei, Mitropolitul Clujului. Ea va fi construită la poalele stâncii pe care se află ruinele Cetății Ciceului, care a aparținut foștilor domnitori moldoveni Ștefan cel Mare și Petru Rareș.
Foto Dumitru Cucură