Sute de copii și elevi de la 28 de grădinițe, școli și licee din județul Bistrița-Năsăud și-au etalat produsele mâinilor și imaginației lor care, în ciuda frigului pătrunzător de afară, au adus primăvara și bucuria în sufletelor celor care le-au văzut și cumpărat. S-a întâmplat la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” din Bistrița:
Pentru că vremea a fost nefavorabilă manifestărilor în aer liber, cea de a doua ediție a Târgului „mARȚișoare la Bibliotecă” s-a desfășurat miercuri, 28 februarie, în spațiile interioare ale bibliotecii județene - devenite neîncăpătoare pentru numărul mare de expozanți și vizitatori.
Sute de copii și elevi de la 28 de grădinițe, școli și licee din județul Bistrița-Năsăud și-au etalat produsele mâinilor și imaginației lor, mărtișoare care, în ciuda frigului pătrunzător de afară, au adus primăvara și bucuria în sufletelor celor care le-au văzut și cumpărat.
Mărțișoare unicat, lucrate de mână, pentru toate gusturile și... buzunarele.
„Pe toată durata târgului, avem patru activități care se derulează pe ateliere: Șah-mat în pictură, Mesaje călătoare, Patrula de reciclare face mărțișoare și Inițiere în Go, alături de cadre didactice extraordinare, care au decis să își petreacă o parte din timpul lor liber cu copii. Avem și un concurs în acest an, pentru că am inclus acest târg ca și activitate principală într-un proiect județean, care se numește Artă contra kitch, proiect care în acest an a avut cea mai mare amploare, pentru că au participat la el cele mai multe școli, și anume 28. În acest an am inclus și un concurs pentru a marca Centenarul Marii Uniri, în care fiecare școală participantă la expoziție propune cel puțin cinci mărțișoare care să respecte tema Centenarului”, a declarat pentru site-ul www.bjbn.ro coordonatoarea târgului de mărțișoare, prof. dr. Diana Morar, de la Palatul Copiilor Bistrița.
Iar munca și dăruirea copiilor și profesorilor nu au fost în zadar, pentru că ziua de 1 martie are lumina unui adevărat început de primăvară!
Organizatorii ediției a doua a Târgului „mARTișoare la Bibliotecă” au fost Biblioteca Județeană „George Coșbuc Bistrița-Năsăud și Palatul Copiilor Bistrița, cu sprijinul Consiliului Județean BN și a Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.
Florin Săsărman