Polistiren, sprayuri de vopsit maşina, cartoane, scobitori, frunze sau figurine lego au fost doar câteva din „ingredientele” pe care elevii claselor a V-a de la Colegiul „Liviu Rebreanu” le-au îmbinat cu multă imaginaţie pentru a pune la cale o inedită expoziţie. Un singur elev din Bistriţa calificat la faza naţională a unui concurs istoric.
În holul Sălii de conferințe „Gavril Scridon” de la Biblioteca Județeană a fost inaugurată, zilele trecute, o inedită expoziţie de machete realizate de elevii claselor a V-a de la Colegiul „Liviu Rebreanu”.
Cele mai impresionante vestigii ale lumii antice – temple, grădini, piramide, corăbii de război sau impresionante edificii religioase construite de civilizaţiile antice – au fost „reconstruite” de câţiva elevi din Bistriţa care şi-au pus la bătaie toată imaginaţia şi resursele creative.
Totul a început ca o provocare, mai în glumă, mai în serios, la o oră de istorie în care profesorul Claudiu Şular le-a dat copiilor drept temă să-şi aleagă una dintre minunile arhitecturale ale lumii antice şi să încerce să o reconstruiască, schematic, din materiale reciclabile.
Ce a ieşit din mâinile şi imaginaţia copiilor i-a surprins chiar şi pe profesori.
Pentru ca proiectele să iasă cât mai frumoase, elevii au folosit o mulţime de „ingrediente” care au transformat machetele în adevărate bijuterii din care nu lipsesc scobitorile, piesele lego, frunzele şi florile, lutul modelat, cartoanele sau păpuşile, şerveţele, burete, foste ţevi de calorifer, nisip sau sprayuri de vopsit maşini.
Toate acestea au contribuit la o minunată abordare interdisciplinară (Istorie - Artă - Istoria culturii și civilizației lumii antice) din care bistriţenii s-au ales cu o minunată expoziţie care nu trebuie ratată.
Prezentă la vernisaj, profesoara Adriana Scripeţ a venit şi cu o veste bună: unul dintre elevii săi – Paul Someşan din clasa a VII-a A s-a calificat la faza naţională a concursului de istorie „Memoria Holocaustului” – care se va desfăşura în iulie la Bucureşti.