A vrut să fotografieze lalele, dar i-au picat în cadru petrecăreți care au încins grătarele și au intrat cu mașinile în zona protejată Pădurea de Șes, de lângă Orheiu Bistriței, unde creşte laleaua pestriţă. Este pățania unui bistrițean, care ne-a trimis fotografiile, revoltat fiind că fix în perioada de înflorire regulile au fost încălcate.
În rezervaţia botanică Pădurea de Şes, din comuna Cetate, unde îşi face apariţia în fiecare primăvară una dintre cele mai frumoase flori protejate de stat - laleaua pestriţă, s-a deschis sezonul de picnic. Un cititor al ziarului Bistriţeanul.ro ne-a povestit, revoltat, că a văzut ieri în zonă mai multe maşini şi că vizitatorii rezervaţiei s-au pus pe încins grătarele chiar dacă în Pădurea de şes creşte laleaua pestriţă, floare protejată de lege, iar tocmai în această perioadă trebuie să înflorească.
"Am fost astăzi (n. red. - ieri) să văd laleaua pestriţă de la Orheiu Bistriţei care este rezervaţie naturală şi am văzut mai mulţi oameni care făceau grătare deşi este o rezervaţie protejată strict de lege", ne-a spus Lucian S., revoltat pe lipsa de respect față de această arie protejată.
Bistriţeanul a făcut şi câteva fotografii în care apar mai mulţi turişti care se distrează de minune printre grătare şi au maşinile parcate pe spaţiul verde unde ar trebui să crească acum lalelele pestriţe.
În rezervaţia botanică Pădurea de Şes cresc încă mii de lalele pestrițe, iar înflorirea lor este în toi, până la începutul lunii mai. Cunoscută şi sub denumirea de “floarea de şah”, biblica, căldăruşa sau corma, laleaua pestriță creşte în zonele umede. În judeţul nostru singurul loc unde poate fi admirată laleaua pestriţă este rezervaţia botanică Pădurea de Şes din Orheiu Bistriţei.