24 de echipe și-au pus imaginația la contribuție și au pregătit gulașuri unul mai gustos decât altul. Bistrițenii aflați în Pădurea Schullerwald au avut ocazia să guste din preparate, după îndelungi așteptări. Premiul I, pentru cel mai bun gulaș, a fost obținut de echipa condusă de bistrițeanul Rareș Bertescu.
Agitație mare astăzi în Pădurea Schullerwald! 24 de echipe, atât din județ, cât și maghiari veniți din Harghita și Ungaria, au pregătit, încă de la ora 9.00, tradiționalul gulaș unguresc, după rețete improvizate sau "furate" de la bucătari pricepuți.
Primăria le-a pus la dispoziție carnea, de porc și vită, dar și cartofii, iar restul ingredientelor au fost aduse de concurenți. Fiecare echipă a încercat să vină cu ceva nou și să obțină premiile puse la bătaie de municipalitate: trei ceaune, cupe și diplome.
Echipa condusă de jurnalistul Marius Chiuzan a pregătit "Gulașul bicicliștilor", cu un amestec de condimente conceput după o rețetă secretă preluată de la bunica acestuia, adaptată pe alocuri de soția sa, o gospodină pricepută.
De asemenea, echipa "Familia Bundy", din care au făcut parte fostul viceprimar Florin Găurean, dar și Cristian Parasca, directorul adjunct al Finanțelor bistrițene, a preparat un gulaș foarte gustos, apreciat de toți cei care l-au gustat, inclusiv de Radu Moldovan, președintele CJ BN.
Bucătarii echipei spun că ingredientul special folosit este "cipeșul" (n.r. - de la cuvântul chipeș), ei punând mult accent și pe felul în care arată gulașul în momentul în care este servit.
Unele echipe au folosit la pregătirea mâncării chimen, altele au adăugat costițe afumate, boabe de fasole sau găluște din griș, fiecare dorind să impresioneze juriul și bistrițenii care au gustat din preparatele lor.
După ce membrii juriului, printre care s-au numărat Radu Moldovan și primarul Ovidiu Crețu, au gustat din bunătățile pregătite de cele 24 de echipe, prin tragere la sorți, locul I a fost ocupat de echipa condusă de bistrițeanul Rareș Bertescu, locul II a fost câștigat de o echipă din Harghita, iar locul III de o alta din Ungaria.
La final, bistrițenii prezenți în Schullerwald au avut ocazia să guste din bunătățile pregătite, fiind serviți și cu țuică și vin, după preferințe.