Bistrițenii veniți în complexul de agrement Heidenfeld s-au înghesuit să mănânce... dovleac prăjit. Spre surprinderea producătorului, Viorel Olteanu, anul acesta bistrițenii au preferat în locul castanelor dovleacul prăjit.
Pentru a fi în trend cu lumea, anul acesta Viorel Olteanu a venit la târg fără lemne sau cărbuni, cu o plită electrică pentru a prăji celebrele castane. Oamenii însă nu s-au înghesuit ca în alți ani să cumpere castane prăjite fiind atrași mai mult de dovleacul prăjit.
„Am adus câțiva dovleci cei din producție proprie, din grădină, pentru a-i prăji, așa, de distracție. Nu m-am gândit nicio secundă că se vor vinde cel mai bine” - povestește amuzat micul producător din Bistrița-Năsăud.
Dacă tot e rost de făcut bănuți din dovleac, omul s-a pus rapid pe treabă! Și-a anunțat familia că mai are nevoie de un transport de dovleci, iar aceștia i-au onorat rapid comanda. Cum au venit dovlecii, au și intrat „în producție”. Comerciantul s-a apucat să curețe fiecare doveac cu atenție, îl prăjește potrivit, iar bistrițenii nu stau mult pe gânduri când simt mirosul...
Pentru gurmanzi, în afara de micii uriași, grătare, cârnăciori și frigărui, există și mâncare la ceaun – gulaș cu cartofi și carne de vițel, gulaș de berbecuț în sos de vin roșu sau fasole cu ciolan.