Zeci de persoane de toate vârstele din toate colțurile țării au venit anul acesta la Colibița nu doar pentru a respira aerul de munte, despre care se spune că e la fel de ozonat ca-n Alpi, ci pentru a slăbi. Un bistrițean organizează tabere de detoxifiere care te trimit acasă cu câteva kilograme în minus.
Cine-ar fi crezut că taberele unde nu mergi să mănânci cu poftă, ci să îți cureți organismul, să faci sport și să te relaxezi la masaj privind soarele cum mângâie un lac scobit între munți, pot să devină realitate chiar în județul nostru?
Colibița se numără printre puținele locații din țară unde se organizează tabere de detoxifiere. În spatele acestora se află un bistrițean de 48 de ani. Este vorba despre Simion Pop, terapeut în terapii complementare.
Zeci de persoane din toate colțurile țării au venit să își curețe organismul și să se relaxeze privind lacul în timp ce li se facea masaj. Tabăra se întinde pe 3 zile și este presărată cu masaje, dar și cu drumeții și activități sportive.
În cele 3 zile, masa este formată aproape exclusiv din sucuri naturale. Acestea sunt atent concepute de un medic nutriționist, care și însoțește participanții pe tot parcursul taberei.
Medicul nutriționist se asigură ca alimentația din aceste zile să nu-i priveze pe participanți de nutrienții și vitaminele necesare. Sucurile în cauză îi ajută pe participanți să elimine rapid toxinele acumulate în organism. Pentru a nu avea parte de neplăceri, participanții sunt încurajați să mănânce sănătos înainte de a veni în tabără.
„La micul dejun avem un lapte absolut vegetal, care este pregătit la rece, fără niciun fel de procedeu tehnologic sau termic. Avem apoi hidratare cu un suc de spirulină și un smoothie verde. (...) Sunt alimente predigerate, care intră direct în celule. În aceste zile, ficatul este plecat în concediu”, explică medicul nutriționist Larisa Dumbravă.
La aceste tabere iau parte persoane care vor să slăbească câteva kilograme sau care pur și simplu vor să se mențină și adaugă la un stil de viață sănătos și astfel de detoxifieri. Colibița a găzduit participanți din Timișoara, Oradea, București sau Moldova, care au venit în cuplu sau singuri. Prețul unei asemenea tabere abia trece de 200 de euro, în condițiile în care în străinătate, o astfel de excursie ajunge să coste și mii de euro.
Participanții au în permanență cu ei un psiholog, maseuri și un nutriționist. În cele trei zile, participanții învață și noțiuni despre alimentația sănătoasă, pentru a putea menține un stil de viață sănătos și acasă. Grupurile care participă la aceste tabere sunt formate din 12-13 persoane.
„Sunt persoane care vin în concedii de la all inclusive încărcați cu alimente nesănătoase și simt nevoia să își descarce toxinele aici. E mult mai ușor de realizat în grup, pentru că acasă sunt tentații. Cei care vin pleacă, în medie, cu 2-3 kilograme mai puțin”, explică Simion Pop, organizatorul taberei de detoxifiere.