Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  15 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO: Descoperire extraordinară la 10 kilometri de Bistriţa!

03/04/2017 09:19:48 Ioana BRADEA  
Ziua de duminică a fost plină de noroc pentru pasionaţii de detecţie din oraş! După o lungă pauză, aceştia au făcut o descoperire neobişnuită, reuşind – cu ajutorul detectoarelor de metale – să dea peste o armă de bronz despre care cred că ar aparţine perioadei Imperiului Bizantin!

Duminică, se pare că este o zi norocoasă pentru mine. După o pauză lungă, am stabilit să merg 2 ore în relaxare la detecţie, la 10 km de Bistriţa. În prima groapă săpată la semnalul detectorului, am descoperit un dop. La a doua groapă – am am avut surpriza să scot un fragment de buzdugan din bronz...!”, scrie Daniel Georgiu pe Holland.ro.

Daniel Georgiu nu se află la prima asemenea descoperire, fiind cunoscut drept un pasionat al ieşirilor în natură şi al detectoarelor de metale.

O plăcuță de câini din 1890 găsită lângă Bistrița, prezentată într-o revistă americană dedicată căutătorilor de metale

O sabie scurtă ce se presupune că ar fi de pe vremea dacilor a fost găsită aproape de Beclean

Un topor din Epoca Bronzului a fost descoperit de un IT-ist lângă Bistrița

SURPRIZĂ de proporţii! A fost descoperit un sigiliu al oraşului Bistriţa cu un cap de struţ datând din secolele XIV–XV

De această dată, a fost suficient să clătească buzduganul cu puţină apă călduţă, fără a interveni în curăţarea obiectului descoperit, pentru a constata un lucru surprinzător: „Am observat modelele între dinţii buzduganului. A fost un start bun să încep să găsesc o comparaţie – un buzdugan asemănător ca model şi lungime pe websiteul LGF Museum of Natural History.”, precizează Daniel Georgiu.

Buzduganul asemănător cu cel găsit de bistriţeanul pasionat de detecţie este din perioada bizantină a secolelor V - XIV, găsit lângă Dunăre. (vezi foto).

Potrivirea este mare. Astfel încât pot specula perioada descoperirii mele pe dovezile găsite, cel puţin până voi primi un răspuns oficial de la reprezentanţii Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud”, concluzionează Daniel Georgiu.

Imperiul Bizantin sau Bizanțul sunt termeni folosiți, în mod convențional, pentru a numi Imperiul Roman din Evul Mediu având capitala la Constantinopol. Nu există un consens în ceea ce privește data de început a perioadei bizantine. Unii o plasează în timpul domniei lui Dioclețian (284-305), datorită reformelor administrative pe care acesta le-a introdus, împărțind imperiul în pars Orientis și pars Occidentis. Alții plasează evenimentul în timpul domniei lui Teodosiu I (379-395) și a victoriei creștinismului împotriva păgânismului, sau, după moartea sa din 395, în momentul divizării Imperiului Roman în jumătățile de apus și de răsărit – se mai precizează pe Holland.ro.

Sursă / foto – holland.ro.

7135 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro