Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  20 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO: De Crăciun fii mai bun: Preventoriul TBC are nevoie de noi! Șaizeci de suflete îl așteaptă pe Moș Crăciun

09/11/2016 14:30:47 Ana ȘTEFĂNEL  
În Ilișua, Bistrița-Năsăud, există un adăpost pentru șaizeci de suflete, Preventoriul TBC. Acolo sunt copii sărmani și bolnavi, copii care găsesc fericirea în lucruri simple, cum ar fi un meci de baschet în mocirlă. Șaizeci de copii care nu știu ce înseamnă bunăstarea, mesele îmbelșugate sau playstationul, îl așteaptă pe Moș Crăciun.

Campania De Crăciun fii mai bun a luat startul pentru al nouălea an consecutiv. Alături de Bistrițeanul.ro s-au făcut minuni în anii ce au trecut, alături de oamenii cu suflet mare care nu trec nepăsători pe lângă cei în nevoie.

Sărmani și îmbrăcați sărăcăcios, din mila oamenilor, șaizeci de copii internați la Preventoriul TBC Ilișua ne-au așteptat astăzi să îi cunoaștem și le-am promis că vom reveni pentru că voi, cititorii noștri, nu ne-ați dezamăgit niciodată.

Ne-a întâmpinat managerul Preventoriului, Lucian Magda, cel care se ocupă îndeaproape de copiii internați și care are încredere în oameni, are încredere că se mai fac și fapte bune. Prin intermediul acestuia s-a reușit o oarecare modernizare a clădirilor, s-au făcut spații de joacă și li se asigură celor internați o masă și un pat cald.

În preventoriu sunt copii cu vârste cuprinse între 3 și 16 ani, copii care provin din familii sărmane, cu mari lipsuri și nevoi. Mai presus de orice, aceștia au nevoie de afecțiune, de oameni care să le acorde atenție - iar personalul de acolo face asta cât poate de bine. Acum că vin sărbătorile, acești copilași merită să aibă parte de Moș Crăciun, iar dacă soarta nu le-a dat, e rândul nostru - al celor care privim mereu din exterior - să ajutăm cu ce putem.

Odată intrați în sălile de clase de acolo, ne-am trezit cu zeci de mânuțe care cereau atenție, zeci de perechi de ochișori care emanau speranță și dorință. Dorința de a veni Moș Crăciun pentru că... «toți am fost cuminți».

Acești copii au nevoie de atenție în fiecare zi, nu doar de sărbători. E nevoie de hrană, îmbrăcăminte și condiții de trai bune, după cum ne-a explicat și managerul Preventoriului. Dar, mai ales de sărbători, când toți copiii îl așteaptă pe Moș Crăciun, trebuie să ne amintim de ei și să ajutăm cu ce putem.

Cei mai triști sunt copiii după care nu va veni nimeni de sărbători, cei care vor rămâne în Preventoriu. Aceștia speră că Moșul nu îi va uita și masa lor va fi îmbelșugată, așa cum ar trebui să fie în orice casă de Crăciun.

Bistrițeanul.ro a început campania «De Crăciun fii mai bun», iar vineri o să fie publice datele copiilor și nevoile pe care acestea le au, dar și locul unde cititorii noștri pot dona. De asemenea, așteptăm sugestii de cazuri pe adresa de e-mail redactia@bistriteanul.ro sau la numărul de telefon 0746 423 711

 

 

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro