Doi măcelari pricepuţi au tăiat un porc pe care l-au pâjolit cu paie şi apoi l-au tranşat,urmând mai apoi să fie pregătită o mâncare delicioasă din care vor putea servi toţi cei care participă la eveniment.
Tăierea porcului a fost primul moment care s-a desfăşurat la Crăciun în Bistriţa-Năsăud şi care a atras zeci de curioşi. Cei mai încântaţi au fost copiii care au privit cu mare atenţiie cum porcul a fost pârjolit cu paie şi tranşat.
Măcelarii au demonstrat că pentru a tăia un porc aşa cum trebuie este nevoie de experienţă şi pricepere. Bucătarii au pregătit ingradiente alese şi vor găti tradiţionala pomană a porcului la care sunt invitaţi să participe toţi pofticioşii.
Pentru ca totul să fie aşa cum trebuie vinul fier şi ceaiul fierbinte au fost pregătite pentru a-i încălzi pe cei care vizitează Muzeul astăzi.
Grupuri de colindători au venit la acest eveniment şi au pregătit cele mai frumoase colinde româneşti.
Atmosfera de sărbătoare şi bucatele pregătite aici oferă vizitatorilor ocazia de a vedea care sunt tradiţiile şi obiceiurile cele mai frumoase din perioada sărbătorilor de iarnă.