Ouă vopsite cu dulceaţă de afine, pască cu brânză dulce, sarmale cu păsat, plăcinte cu ciuperci, cozonac cu cacao sau pâine de casă cu tărâţe şi seminţe de in! Sunt doar câteva dintre bunătăţile pregătite de elevii care au participat astăzi la un concurs culinar la Liceul Agricol.
Proiectul Tradiţional românesc în Europa multiculturală a ajuns în acest an la ediţia a XII-a şi a adunat pe lângă elevii liceului Agricol şi elevi de la şcolile gimnaziale din Pietriş, Budacu de Jos, Căianu mic şi Spermezeu.
Ajutaţi de dascăli, elevii s-au pregătit temeinic pentru concursul de astăzi şi au pregătit cele mai alese mâncăruri, specifice româneşti, gătite după reţetele bunicilor, cu ingrediente proaspete şi delicioase.
Pască cu brânză dulce şi sărată, pâine coaptă în cuptor, pâine umplută cu cârnaţ sau slănină, drob de miel, friptură de miel sau iepure, sarmale, cozonac cu nucă sau mac, plăcintă cu ciuperci, varză sau măr, gogoşi, gomboţi cu prune, ouă vopsite cu coji de ceapă sau dulceaţă de afine sau ouă pictate cu ceară sunt doar câteva dintre bunătăţile pregătite astăzi de elevii care s-au întrecut să îşi aranjeze mesele cât mai frumos şi să convingă juriul că sunt cei mai buni.
După două ore de deliberări, degustări şi aşteptare juriul a dat şi premiile. Fiecare clasă de elevi care a participat la consurs a primit un premiu şi felicitări din partea organizatorilor care au fost foarte bucuroşi că şcolarii s-au străduit să pregătească cele mai bune preparate.