30 de cadre didactice invitate din Sîngeorz-Băi şi Ilva Mare au fost primite în costume populare, cu pâine şi sare, cu prilejul unui schimb de experienţă desfăşurat la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 3 din Bistriţa. Prof. Ionela Lazea a prezentat „eTwinning”, proiect recompensat cu premiul I la Premiile naţionale eTwinning România 2016.
Ziua Europei a fost celebrată la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 3 din Bistriţa cu câteva zile mai devreme, astfel încât ieri, instituţia condusă de prof. Carmen Muscari-Salvan a găzduit un schimb de experienţă în cadrul proiectului educațional „Colaborare şi inovaţie în grădiniţe prin intermediul proiectelor europene”.
Proiectul s-a desfăşurat în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 1 din Sîngeorz-Băi (director prof. Daniela Vranău) şi Grădiniţa cu Program Normal Ilva Mare (director Anuţa Văsieș), fiind gândit pentru a marca aniversarea a 30 de ani de proiecte europene în domeniul educaţiei la nivelul Europei, 20 de ani de proiecte de succes în România, 10 ani de lansare a platformei eTwinning în ţara noastră şi 10 ani de aderare a României la Uniunea Europeană.
Cele 30 de cadre didactice invitate au fost primite de micii preşcolari în costume populare, cu pâine şi sare, oaspeţii vizitând unitatea şi bucurându-se de un mic dans din partea preşcolarilor.
La Grădiniţa cu Program Normal Nr. 7 Bistriţa, structură a Grădiniţei nr. 3 - invitatele, alături de profesoara Crina Clapou, inspector şcolar pentru educaţie timpurie la ISJ BN şi cele 20 de educatoare gazde, au asistat la prezentarea realizată de prof. Ionela Lazea a proiectului eTwinning intitulat „Small Scientists discovering the sky”, proiect recompensat cu premiul I pentru învăţământ preşcolar la Premiile naţionale eTwinning România 2016, după care au vizitat expoziţia cu produse finale ale proiectului.
Fiecare participant la acest schimb de experienţă a primit câte un exemplar al Revistei „În lumea Grădiniţei 3”, revistă redactată de unitatea gazdă şi lansată la aniversarea a 40 de ani de activitate a grădiniţei, care conţine un articol despre proiectul european prezentat.
Activitatea s-a încheiat prin organizarea unor ateliere educaţionale în care a fost discutată oportunitatea de dezvoltare instituţională a grădiniţelor prin accesarea unor proiecte europene, Grădiniţa nr. 3 având această experienţă în trecut prin proiectul Comenius „Du bestiaire européen à l'écriture collective de contes” (2011-2013), dar şi în prezent prin depunerea unei aplicaţii pentru un parteneriat Erasmus+ KA2 în 2017 care să continue proiectul eTwinning prezentat.
Inspector şcolar educaţie timpurie prof. Crina Clapou
Director prof. Carmen Muscari-Salvan
Prof. Ionela Camelia Lazea
Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 3 Bistriţa