FOTO/VIDEO: Prăjituri... reinventate găsiți începând din această seară la noua Cofiserie Cristina de pe strada Gheorghe Șincai. Noua Cofiserie vine cu un decor nou, cu prăjituri pentru toate gusturile, cu rețete pline de secrete, dar și cu cafea de poveste și un mic dejun... prietenos.
Fosta cofetărie Cristina, de pe strada Gheorghe Șincai și-a redeschis în această seară porțile cu un decor nou, cu o denumire nouă, cu prăjituri deosebite, reinventate sau de inspirație mediteraniană, cu cafea proaspăt prăjită, fresh-uri și smoothie-uri făcute după rețete speciale, dar și cu un mic dejun delicios pe care îl puteți servi în compania prietenilor dragi.
Cofetăria Cristina s-a reinventat după 24 de ani de când a apărut pe piață, proprietara, Cristina Istrate, reușind să adune în această seară oamenii dragi ei, cei care au crezut în ea și în visurile ei și au ajutat-o să le realizeze.
Într-o atmosferă care reflectă noua misiune: Visuri Împlinite, Rețete cu Secrete, Cristina Istrate a ținut să le mulțumească celor care au ajutat-o să ajungă aici și nu a pierdut ocazia să se laude că noul decor a fost realizat în întregime de bistrițeni.
„Vreau să spun că acest spațiu a fost amenajat așa cum îl vedeți, cu echipe de oameni care sunt în totalitate bistrițeni. Sunt foarte mândră de acest lucru. Am avut alături de mine, niște oameni deștepți, care îmi sunt foarte dragi. Cristian Rus este arhitectul și designerul acestui loc, iar Florin Șerban este coordonatorul care a rebrenduit ceea ce vedeți aici și împreună am reușit să dăm această imagine și să ajungem în acest punct. Știu că am creat câteva controverse cu denumirea de cofieserie, eu vreau să vă spun că tot ceea ce se întâmplă au fost niște pași firești, care vin dintr-o dorință, o necesitate, o nevoie a mea, a noastră, a familiei de a oferi și de a face ceea ce am crezut că putem face mai bine față de ce am făcut până acum”, a spus Cristina Istrate.
Cristina Istrate le-a mai spus celor prezenți astăzi alături de ea că majoritatea prăjiturilor sunt produse noi, iar rețetele tradiționale pe care le avea au fost îmbunătățite, unele modificate. „Am încercat să aducem produse noi, din alte zone, cu influență mediteraneană. Am abordat cafeaua într-un alt mod față de cum o făcea până acum piața din Bistrița, avem o cafea de sezon... Fiecare produs a trecut din nou prin rigurozitatea mamei pentru că mama se ocupă de rețete, ei îi mulțumesc foarte mult pentru că este alături de mine și îi mulțumesc tatălui meu pentru că mă susține în fiecare zi”.
Despre secretul prăjiturilor şi care este povestea cafelei puteți afla mai multe din materialul VIDEO.
„Cofiseria este un joc de cuvinte, la fel ca tot ceea ce s-a făcut aici, la fel ca tot ceea ce-și propune Cristina să se facă aici. Este o îmbinare de cuvinte între cofetărie-patiserie și coffee adică cafea. Pe lângă asta, o sa aducem și un pic de muzică în tot ceea ce înseamnă cofetăria Cristina sau în noua Cofiserie”, a explicat Florin Șerban.
La final, arhitectul Cristian Rus a avut o urare pentru Cristina – „I-aș ura Cristinei să nu rămână la rețetă, ci să facă ceea ce fac și colegii noștri artiști, muzicieni și anume să improvizeze, mereu, mereu să îmbunătățească ceea ce face și cu siguranță va face lucrul acesta și vă veți bucura toți”.
Atmosfera a fost întreținută de trupa Bigg Dimm A 'Band, iar invitata specială a evenimentului a fost mica cântăreață de jazz, Alexa Dragu.