Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  173 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO: Cealaltă înălţime. Sculptorul Max Dumitraş expune în Galeria Tiny Griffon Gallery din Germania, alături de Elisabeth Ochsenfeld

07/12/2015 15:29:44  
Un inedit duo, adică pictoriţa şi graficiana Elisabeth Ochsenfeld, din Heildelberg şi sculptorul Maxim Dumitraş,din Bistriţa expun în aceste zile la Tiny Griffon Gallery (Germania), sub titlul „Cealaltă Înălţime”.Expoziţia vernisată de Dr. Georg Lecca propune peisaje grafice inspirate de dealurile de lângă Gărâna şi sculpturi din materiale compacte

Grupate în jurul aceleiaşi teme, cea a aspiraţiei către înălţimea fluidă, atât în sens propriu, cât şi în sens figurat – lucrările artiştilor Elisabeth Ochsenfeld (Heildelberg) şi Maxim Dumitraş (Bistriţa) au fost prezentat publicului german de dr. Georg Lecca.

Elisabeth Ochsenfeld ştie cât de important este să te reinventezi ca artist, la intervale mai mari ori mai mici de timp, să ieși din pielea cu care te-ai acomodat și ai obișnuit publicul, și să pătrunzi asumându-ți toate riscurile într-o alta nouă, căci artista chiar asta a făcut de-a lungul carierei sale – constant – remarca Robert Şerban despre Elisabeth Ochsenfeld.

Recunoscută ca o excelentă desenatoare, ca un grafician cu viziune și cu o tehnică extraordinară – Elisabeth Ochsenfeld a intrat cu dezinvoltură, de câțiva ani, în pielea pictorului. Cea mai recentă expoziție a ei, După obcini, în care subiectul fiecărei lucrări este un deal, aparent același, face dovada unui rafinate coloriste, dar și a grației și vivacității cu care liniile și tușele dau forme și alcătuiesc conținuturi.

Amestecuri bine dozate de calofilie grafică și euforie picturală, dealurile Elisabethei Oschsenfeld conturează cu pregnanță un areal artistic original și în continuă expansiune, mai spune Robert Șerban.

Maxim Dumitraş rupe orice legătură cu formele preexistente, suspendă orice posibil reper exterior şi, printr-o acrobaţie surprinzătoare a enunţului plastic, remodelează Neantul, face vizibil Golul, conturează Absenţa.

Dacă sculptura lui Brâncuşi recuperează esenţialul materiei şi repune în discuţie natura tridimensionalului pornind de la nonfigurativismul Vechiului Testament, cele mai recente preocupări ale lui Maxim Dumitraş deposedează sculptura de propria sa corporalitate şi o apropie de minimalismul absolut al expresiei Zen.

Itinerariul său este unul al simplificării, al purificării treptate, de la formele masive şi de la materialele compacte până la limita disoluţiei în eter. În acest sens, el reface cumva, la alt nivel expresiv şi pe un alt vector moral, parcursul brâncuşian al degravitaţionalizării sculpturii, al deposedării materiei de masă până la atingerea imponderabilităţii – consideră criticul Pavel Şuşară.

Expoziţia rămâne deschisă până pe 15 ianuarie 2016.

2191 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro