Avem cu ce, avem cu cine şi avem unde să ne mândrim! Frumuseţea judeţului Bistrița-Năsăud, cu oamenii şi valorile sale, tradiţiile, turismul de aventură, atracţiile naturale, Băile Figa sau ţinutul contelui Dracula vor fi prezentate, pentru prima oară, în cadrul celui mai mare târg de turism din lume, vizitat anul trecut de 180.000 de vizitatori.
Primele trei zile ale Târgului Internaţional de Turism care a debutat azi la Berlin sunt dedicate profesioniştilor - operatorilor de turism sau agenţiilor specializate - iar sâmbătă şi duminică porţile târgului se vor deschide şi pentru publicul larg.
180.000 de vizitatori au trecut pragul acestui târg anul trecut când numărul celor care şi-au expus oferta a ajuns la 11.000 de expozanţi.
Este considerat cel mai mare târg de turism din lume, iar la standul României – pentru prima oară – este reprezentat şi judeţul Bistriţa-Năsăud.
„Participarea este foarte importantă, este un pas imens, prin simplul fapt că suntem aici – deci existăm şi avem şansa de a deschide un orizont celor dispuşi să cunoască noi şi spectaculoase destinaţii… Promovăm locuri minunate, tradiții, autorități locale care vor să crească și prin turism și minunate gazde care pot primi și omeni pe oricine e dornic să vină la noi…”, a precizat Claudia Andron, preşedintele Asociaţiei de promovare a turismului „Turist în Bistriţa-Năsăud”.
Partener al evenimentului este Consiliul Judeţean Satu Mare care va organiza în această seară, de la ora 18.00 – o seară tradiţională românească, la care vor fi prezenţi şi invitaţii speciali şi oficialităţi, programul urmând să cuprindă şi degustări de produse culinare româneşti, dar şi momente artistice.
„Suntem aici graţie partenerilor noştri care au investit în turism în Bistriţa-Năsăud şi care sunt convinşi de faptul că şi judeţul nostru poate să fie o destinație turistică atractivă pentru străini…”, a mai explicat Claudia Andron, adăugând că judeţul a avut parte de o prezentare ca la carte din care nu au lipsit tradiţiile, circuitele în Bistriţa-Năsăud, turismul de aventură, atracţiile naturale, Băile Figa, Bistriţa – ca oraş săsesc, ţinutul contelui Dracula – de care tinerii s-au arătat foarte interesaţi, mai ales când au aflat că aici se află originea şi punctul de pornire al întregii legende…
„Lucrurile merg bine, până acum au fost foarte interesaţi de noi, ca ofertă turistică, iar costumele populare tradiţionale i-au atras ca un magnet pe toţi cei care s-au perindat pe la noi…”, a mai spus Claudia Andron.