Emoții și clipe de bucurie maximă ieri, în Șanț și Sîngeorz-Băi care se pot lăuda, de acum înainte cu o investiție care lipsește din multe alte orașe cu pretenții. Conștient de talentul și valoarea unor copii din zonă, sprijinit de autoritățile locale, un artist din Bistrița se încăpățânează să demonstreze că totul e posibil:
De ieri, locuitorii din Sîngeorz-Băi se pot lăuda cu ceea ce multe alte orașe mari nu pot avea: un centru de excelență pentru copiii talentați la dans de pe Valea Someșului.
Totul a pornit de la un vis al balerinului Ovidiu Danci, care s-a ambiționat să deschidă o școală de balet în orașul natal, după modelul și rigorile marilor școli de balet ale lumii. În doar câteva luni, visul a luat o amploare neașteptată, iar pasiunea pentru balet a crescut atât de mult încât, după deschiderea Școlii de Balet de la Bistrița, părinții și autoritățile locale din mai multe comune ale județului au susținut înființarea de clase noi.
Așa se face că ieri, profesorii de la Școala de Balet Ovidiu Danci au ajuns și în Șanț, pentru a inaugura un nou studio de balet, în afara celor deja existente la Prundu Bârgăului, Maieru, Feldru și Năsăud.
Câteva ore mai târziu ei au inaugurat, în prezența autorităților locale, și centrul de excelență de la Sîngeorz-Băi: „Încă de la deschiderea școlii avem părinți de la Șanț care fac peste 450 de kilometri pe săptămână pentru a-și aduce copiii la cursurile școlii de balet. În fiecare săptămână, de câteva ori, fără absențe. Numărul elevilor din această zonă a județului a crescut și de aceea ne-am gândit să venim în întâmpinarea părinților și să deschidem un studio mai aproape de ei. Am găsit toată susținerea de care aveam nevoie, avem copii foarte talentați pe Valea Someșului și părinți foarte implicați în educația copiilor, valori la care noi ținem foarte mult...”, explica pentru Bistrițeanul.ro Ovidiu Danci, coordonatorul întregului proiect.
Profesorii de la Școala de Balet Ovidiu Danci care se vor ocupa de șlefuirea micilor talente sunt Laura Boldor, profesor emerit de gimnastică ritmică, Cosmina Cioban, Anamaria Cârdan și Silvia Baritchi-Gradea, prim-balerină, care vine săptămânal de la Cluj și se ocupă de clasele de excelență ale școlii. Coregraful Ioana Macarie ajunge și ea la Bistrița de câteva ori pe an și lucrează la șlefuirea tinerelor talente - astfel încât micile balerine au toate șansele să-și dezvolte harul și să-și împlinească visul de a face o carieră de succes în balet...