Peste 40 de comercianți, meșteri populari și artizani participă începând din această dimineață și până duminică, la o ediție extinsă a târgului Produs în Bistrița-Năsăud, amenajat în jurul Bisericii Evanghelice. Must, haine, bijuterii și produse tradiționale vă așteaptă începând din această dimineață și până duminică.
Peste 40 de meșteri populari, artizani, producători agricoli și proprietari de vii vă așteaptă începând de astăzi cu produse noi la Produs în Bistrița-Năsăud, târgul meșterilor autohtoni, amenajat în jurul Bisericii Evanghelice.
Cum a început Oktoberfest, dar și toamna își face simțită prezența, la târg au venit și producătorii de vin, o familie din Bidiu, comuna Matei, aducând mai multe tipuri de must, dar și vin de casă.
Mierea și produsele apicole sunt și de această dată la loc de cinste. Pâine proaspăt scoasă din cuptor, plăcintele, cornulețele cu nucă sau magiun, plăcinta cu măr sau cocorada cu prune, brânză și coade și varză nu lipsesc nici astăzi de la târgul din centrul orașului.
De la Dipșa singurul producător tradițional de ulei presat la rece a venit la târg cu numeroase sticle de ulei, sută la sută bio și natural, făcut după o rețetă specială, ulei de floarea-soarelui, dar și de dovleac.
Murăturile, zacusca proaspăt făcută, roșiile de grădină, ardeii, vinetele, gogoșari și alte legume alese pe sprânceană își așteaptă și ele cuminți cumpărătorii. Măceșele numai bune de pus în ceai, gălbiorii proaspeți culeși din pădure, siropurile, dulcețurile sunt și ele pe mesele comercianților.
Delicatesele din brânză, cu nuci, cu afine, urda sau cașul de oaie sunt expuse spre vânzare celor interesați să mănânce produse noi, inedite.
Nu lipsesc de la ediția din acest sfârșit de săptămână a târgului nici meșterii populari care au adus costume populare, cusute cu ață sau mărgele, bijuterii din piele, ață sau metale prețioase, sculpturile din lemn și nici vasele de lut lucrate manual.
Cum frigul se apropie, la târg găsiți și șosete de lână, veste din blăniță, și, pentru zilele friguroase... țuică tradițională.