Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  94 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO: Brăzdat de câteva cicatrici „de război”, roboţelul R2LIVIU s-a întors la Bistriţa. Robotica are şanse şi la noi

27/03/2017 19:09:53 Ioana BRADEA  
„A fost o atmosferă extraordinară, lumea – foarte prietenoasă şi dedicată, oarecum tensionată, mai ales în timpul meciurilor, dar am făcut faţă cu brio” ne-a povestit Iulia Silaşi de la „Bolts and Gears” (CNLR). Echipa a reuşit să claseze pe locul 16 din 54. Nici elevii din Beclean nu s-au lăsat mai prejos, obţinând o performanţă deosebită.

Peste 800 de elevi, din 48 de licee şi 33 de oraşe au participat sâmbătă şi duminică la Sala Polivalentă din Bucureşti, la o competiţie dedicată elevilor claselor 7-12 – First Tech Challenge.

Printre ele s-au numărat şi echipele Bolts and Gears (Colegiul „Liviu Rebreanu” Bistriţa) şi Esentza Robotics (Colegiul „Petru Rareş” Beclean), fiecare echipă având de proiectat, de construit și de programat câte un robot bazat pe principiile ingineriei de sunet, timp de 10 săptămâni.

Elevii au avut de executat programarea roboţelului în Java sau MIT App Inventor, provocarea competiţiei numindu-se, în acest an, Velocity Vortex și presupunând lupte între două echipe a câte doi roboți care au avut de îndeplinit diverse cerințe pentru a câștiga puncte.

A fost o atmosferă extraordinară, lumea – foarte prietenoasă şi dedicată, oarecum tensionată, mai ales în timpul meciurilor, dar am făcut faţă cu brio”, ne-a povestit Iulia Silaşi de la „Bolts and Gears”, ieri seară, după încheierea competiţiei.

Câştigând 4 meciuri din 6, echipa Bolts and Gears s-a clasat pe locul 16 din 54 posibil, în timp ce liceenii din Beclean au ajuns pe locul 20, dar una dintre primele 4 echipe finaliste i-au ales ca aliaţi, având astfel şansa de a participa şi ei la finală.

Roboţelul R2LIVIU este în tren, cu noi, are câteva cicatrici de război, a fost uşor lovit în timpul meciurilor, dar ne este încă util. Vom învăţa pe el ca să ne putem pregăti mai bine anul viitor. Plănuim ca până la ediţia viitoare să recrutăm şi alţi elevi interesaţi de robotică, şi să atragem mentori către echipa noastră, persoane din anumite domenii care ne pot ajuta în viitor”, a mai povestit Iulia Silaşi pentru Bistriţeanul.ro.

Pentru că au avut mult de muncit, inclusiv în nopţile dintre zilele de concurs, azi membrii echipei Bolts and Gears au avut voie să stea acasă şi să se odihnească. Tinerii de la „Liviu Rebreanu” şi-au analizat cu atenţie evoluţia în competiţie şi au constatat că au pierdut din puncte nu neapărat pentru că nu ar fi avut la dispoziţie suficiente fonduri.

Nu e vorba de bani neapărat, ci de susţinerea din punct de vedere ştiinţific. Tocmai de aceea ne vom cauta mentori pe viitor... Credem că problema a fost că noi am făcut totul singuri, fără să fi avut mentori – acele persoane cu experienţă în domeniul roboticii, dispuşi să ne ajute şi să ne înveţe tot felul de detalii...”, a mai spus Iulia.

Şi elevii Colegiului Național „Petru Rareș” Beclean au participat la concursul FIRST Tech Challenge, cu robotul P4TRICK, clasându-se, după calificări, pe locul 20 şi reuşind performanţa să fie aleşi într-o alianţă alături de echipele Colegiului Național „Mihai Viteazul” (București) și „Mihai Viteazul” (Ploiești). Finala a fost câştigată de alianța formată din echipele liceului „Ștefan Odobleja” (București), Colegiul „Tudor Vianu” (București) și liceul „Voievodul Mircea” (Târgoviște).

Din echipa de la Beclean (Esentza Robotics) au făcut parte Sergiu Pop, Vasile Bindea,Gelu Ungur, Cristina Libotean, Andrei Toma, Laura Ghimici, Andrei Ionuţ Bude, David Poenar, Ștefan Kiș, Cătălin Felecan şi Daria Marc – coordonaţi de profesorul Mircea Cristian Nicula.

3838 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro