Avem produse și meșteri de care putem fi mândri! În fiecare săptămână oferta producătorilor tradiționali se îmbogățește! Pe lângă legumele bio, în această dimineață au avut mare trecere pâinea de casă, plăcintele făcute în cuptor și brânzeturile făcute după rețete speciale.
20 de producători tradiționali, din Bistrița-Năsăud au venit în această dimineață la a treia ediție a târgului din jurul Bisericii Evanghelice cu produse care mai de care mai deosebite și pe care nu le găsiți în piețele tradiționale din oraș.
De la Sărata o familie care se ocupă cu producția de brânzeturi a adus, pe lângă tradiționala brânză frământată, cașcaval și produse inedite – cașcaval afumat, brânză cu afine, cu nuci și cu mentă, chimion și busuioc.
De la Figa au ajuns la Bistrița celebrele „cocorăzi” (plăcinte tradiționale coapte pe vatră) cu prune, brânză, varză, brânză și cozi de ceapă și mărar.
Pâinea de casă s-a epuizat la primele ore ale dimineții, la mare trecere fiind și cornulețele cu magiun, cozonacul de casă, dar și brânzoicile cu stafide.
Roșiile, vinetele, ardeii, gogoșarii sau castraveții produși bio la Dumitra, Monor, Negrilești sau Florești au întregit oferta târgului din centrul orașului, cumpărătorii nelăsându-se nici ei așteptați.
Nu au lipsit nici artizanii care au venit cu bijuterii lucrate manual și cu costume populare.
Târgul din jurul Bisericii Eveghelice va fi deschis până la ora 14:00.