OLD FRIENDS – restaurantul cochet și primitor din Piața Mică – s-a transformat într-o veritabilă librărie de vinuri, unde sub îndrumarea „bibliotecarilor” Mircea și Mariana Pușcaș oricine poate să-și ia primele lecții despre vinurile bune și felul de mâncare potrivit și chiar să comande un pahar de vin din orice sticlă de colecție.
Soții Pușcaș sunt îndrăgostiți de vinurile bune, de mâncarea bună și adoră serile în compania prietenilor. Fără să-și propună neaparat, într-o anumită conjunctură au ajuns proprietarii unui restaurant din centrul Bistriței, chiar în Piața Mică, iar din pasiunile și bucuriile lor simple a ieșit o mică afacere. Astăzi, restaurantul OLD FRIEND s-a transformat într-o librărie de vinuri de unde fiecare client care trece pragul își poate lua gratuit primele lecții despre vinurile bune. În ultimele săptămâni, Mircea Pușcaș a urmat un curs WSET (Wine & Spirit Education Trust), obținând acreditarea pe nivel 2 și tot studiul său asiduu în materie de vinuri a avut un singur scop: să poată alege și recomanda clienților cele mai bune vinuri.
Iar astăzi, pe rafturile OLD FRIENDS chiar puteți găsi vinuri de colecție, rare, multe dintre ele unice în Bistrița din cramele Bauer (Drăgășani), M1 Atelier de la Murfatlar – făcute sub îndrumarea renumitului oenolog Răzvan Mancici (care a lucrat la colecția de vinuri pentru ultimul campionat mondial de fotbal), Alira (Cernavodă), Avincis, Gitana (Republica Moldova), Liliac, Villa Vinea (Târnăveni), dar și vinuri rare din Chile, Argentina sau Noua Zeelandă, făcute din struguri care nu se cultivă în Europa: Malbec, Torontes sau Carmenere. De exemplu, din Chile a ajuns la Bistrița faimoasa cramă Caliterra cu un vin cu 91 de puncte Parker (peste 90 de puncte vinurile sunt catalogate ca extraordinare), iar prețul unei sticle este între 40 lei și 75 de lei.
Noutatea absolută la OLD FRIENDS – Wine Bar este că puteți alege să beți un pahar de vin plătind doar contravaloarea acestuia, din orice sticlă de pe raft. Totodată, dacă vreți să luați acasă un vin care v-a plăcut, primiți o reducere de 10 la sută din prețul afișat. Chiar dacă sunt vinuri de colecție și în ediții limitate, prețurile sunt accesibile și se învârt în jurul a câțiva zeci de lei sticla.
Și meniului i s-a acordat o atenție deosebită, fiind unul rafinat, de tip gourmet, realizat sub îndrumarea maestrului Chef Horia Șimon. Oricând personalul este pregătit să vă recomande cel mai bun vin pentru gustul dumneavostră și mâncarea care se potrivește perfect acelui vin.
Faptul că locația este foarte apreciată de clienți se vede și pe Trip Advisor, care așează restaurantul pe primul loc în Bistrița, având cele mai bune recomandări din partea turiștilor străini – în special. O surpriză este că într-una dintre încăperi sunt expuse câteva lucrări ale maestrului Marcel Lupșe, iar atmosfera acelui salon este chiar specială, ideală pentru a bea un vin bun cu vechii prieteni.
Dând un Like paginii de Facebook - Old Friends – puteți afla meniul propus în fiecare zi, dar și când au loc evenimente, degustări de vinuri sau seri cu muzică bună.
(P)