Au recitat şi au interpretat versuri și cântece despre primăvară, au fost costumați în prinți și prințese, au jucat diferite roluri, au dansat, iar în final, au avut parte şi de o surpriză: a fost desemnată „cea mai frumoasă pereche”. S-a întâmplat la Beclean, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă:
„Primăvara poartă haina speranței, a cunoașterii, a încrederii în sine, a bucuriei fără margini. Primăvara învăţăm să şoptim, să sperăm, să fim mai buni, să desenăm cuvinte de mulțumire în palmă și să le dăruim celor care se ocupă de educația și creșterea noastră...”
Natura a renăscut în sufletele de copii, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă de la Beclean, acolo unde, pe toată durata lunii martie, s-a desfăşurat proiectul „Primăvară, bun venit”.
Proiectul a debutat cu data de 1 martie şi s-a derulat de-a lungul întregii luni, prin diferite activități realizate de coordonatorii proiectului - profesorii Afrim Lidia, Hordouan Gabriel și Pop Zica, ajutaţi şi de alţi colaboratori.
Activitățile desfășurate au avut un impact major asupra copiilor noștri, scopul acestuia fiind valorificarea potenţialului artistic şi creativ al copiilor prin intermediul activităţilor artistico-plastice şi practice, stimularea curiozităţii şi interesului pentru frumuseţea primăverii, precum şi manifestări dedicate de ziua mamei.
Activitățile desfășurate din cadrul proiectului au fost următoarele:
• Semnificația zilei de 1 Martie
• Semnificația zilei de 8 Martie şi a primăverii
• Confecționarea marțisoarelor și felicitărilor pentru Ziua Mamei
• Realizarea unei expoziții cu felicitările confecționate.
Finalul acestui proiect a fost unul pe măsură, şi anume „Balul mărțișorului”. În cadrul acestui eveniment elevii din unitatea noastră au recitat, au interpretat versuri și cântece despre primăvară, au fost costumați în prinți și prințese, au jucat diferite roluri, au dansat, iar în final, au avut parte şi de o surpriză, organizatorii desemnând „cea mai frumoasă pereche”.
Consilier educativ, profesor Anica Cîrlejan