Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  26 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO: Atmosferă incendiară, în Căminul Cultural din Șintereag. Surprize și pentru organizatori, dar și pentru concurenți

29/01/2018 16:17:14 Ioana BRADEA  
A fost vorba de un concurs de excepție, 4 dintre școlile participante fiind foste câștigătoare ale edițiilor trecute. „Cel mai important este să joci şi să joci corect, cu pasiune şi bucurie. Copilăria împletită cu inocenţa vârstei ne garantează că vom asista la un spectacol minunat, în viitor.”

Căminul Cultural din Șintereag a găzduit recent cea de-a 9-a ediție a concursului interșcolar Ruralis. Zeci de elevi s-au întrecut pe ei înșiși, în cadrul unor probe antrenante, originale și interactive. „Este vorba despre probe de cultură generală (geografia și istoria Europei), creativitate ECO (prezentarea unui obiect de artă realizat din deșeuri), o probă artistică, la libera alegere (teatru, muzică instrumentală sau vocală), karaoke și dans. Participă școlile din Șintereag, Uriu, Târlișua, Chiochiș, Nușeni și Poiana Ilvei...”, a precizat Gavrilă Urs, inițiatorul competiției încă din anul 2007 și organizatorul acesteia, derulate cu sprijinul Asociației Cumunitarium Bistrița și POV 21 – un grup de tineri pasionați și puși pe fapte mari, care doresc să aducă diversitate comunității în care trăiesc.

A fost vorba de un concurs de excepție, 4 dintre școlile participante fiind foste câștigătoare ale edițiilor trecute. În mod tradițional, câștigătoarea concursului – în acest an Școala Gimnazială din Nușeni – va fi gazda următoarei ediții. Pe celelalte locuri s-au clasat școlile din Târlișua (2), Poiana Ilvei (3), Uriu (4), Sintereag (5) și Chiochiș (6).

Care a fost atmosfera în Șintereag, ne relatează Claudia Scuturici, elevă la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” și Andreea Cordoș, elevă la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, care au admis că nu vor uita prea ușor ziua concursului: „Am ieșit zâmbitoare pe ușa Căminului Cultural din Șitereag, mândre că am putut lua parte la bucuria care s-a instalat în sală, în ultimele ore. A 9-a ediție a concursului interșcolar Ruralis tocmai luase sfărșit, iar noi eram înconjurate de copii cu zâmbete largi pe fețe, cu cadouri și diplome în mâini. (...) Nu ne venea să credem că ajunsesem să facem parte din POV 21, binecunoscuta echipă de tineri de sub tutela Asociației Comunitarium și coordonată de Urs Gavrilă, care s-a ocupat cu organizarea evenimentului.

Și ce eveniment! A fost presărat cu surprize atât pentru noi, organizatorii, cât și pentru elevii participanți. Cele 6 echipe s-au confruntat în probe de cultură generală (întrebările fiind din istoria și geografia Europei) și probe artistice. Bineînțeles, probele care au cucerit publicul au fost cele de karaoke și dans. Fiecare echipă și-a trimis reprezentanții pe scenă, unde copiii și-au evidențiat talentele și s-au distrat, fiind aclamați de prieteni.

Proba EcoArt a fost o noutate pentru toți cei prezenți. Aceștia au pregătit, anterior concursului câte o machetă din materiale reciclabile pe care au prezentat-o în fața juriului format din directorii școlilor participante. Un alt moment plin de emoție a fost tombola cu premii organizată la sfârșitul concursului. Patru câștigători au fost premiați, deoarece au răspuns corect la o întrebare de cultură generală.

Noi, ca organizatori, am vrut să îi suprindem pe cei din sală, astfel că Adrian Chirilă, colegul nostru, i-a încântat pe toți live cu propriile sale creații muzicale. Toți elevii au primit premii, dar cel mai important a fost faptul că ne-am simțit bine, începând de la copiii concurenți și până la noi, organizatorii. Mai mult de atât, concursul ne-a unit și pe noi, ca echipă și ne-a apropiat foarte tare.

Desigur, cel mai emoționant moment a fost cel în care s-au anunțat câștigătorii. Deși cu toții au uimit prin talentele lor, elevii școlii generale Nușeni au ocupat locul I, podiumul fiind completat de echipele școlilor generale din Târlișua și Poiana Ilvei...” 

Și subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea a fost prezent la Șintereag, felicitându-i pe concurenți și pe organizatori deopotrivă, precizând că „investind resurse, timp și atenție, în copii, investim în viitor!” și că „cel mai important e să joci şi să joci corect, cu pasiune şi bucurie. Copilăria împletită cu inocenţa vârstei ne garantează că vom asista la un spectacol minunat, în viitor.

2230 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro