Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  133 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO: Aşa se pot genera schimbări în stilul nostru de viaţă

19/07/2017 10:12:46  
O mulţime de copii şi părinți, bunici sau simpli admiratori ai naturii au acceptat provocarea de a întinde arcul şi de a nimeri ţintele amenajate în apropiere de Turnul Dogarilor, zilele trecute, într-o inedită competiţie. „Astfel se pot genera schimbări comportamentale şi de atitudine pozitivă ale tinerilor în relaţiile din societate...”

Asociația Club Sportiv Arc Transilvan din Bistrița a organizat timp de trei zile o serie de evenimente reunite sub titulatura „Bistriţa medievală, arc peste timp” în perioada 14-16 iulie 2017.

Orașul nostru are o istorie cunoscută de mai bine de șapte veacuri, fiind unul din cele șapte burguri a căror prezență pe teritoriul Transilvaniei i-au adus acesteia în Evul Mediu numele de Siebenbürgen. Din zbuciumatele epoci pe care le-a străbătut Cetatea Bistriței de-a lungul vremii, pe lângă izvoare scrise, ne-au rămas câteva vestigii: clădiri, fragmente din zidul de apărare, biserici și unul din turnurile de pază ale burgului, Turnul Dogarilor.

Asociația Club Sportiv Arc Transilvan şi-a dorit să atragă atenția bistrițenilor asupra acestui monument, dar şi să-l includă în viața orașului. Prin urmare manifestările pe care le-a organizat s-au desfășurat în proximitatea turnului, iar în centrul lor s-a aflat arcul cu săgeți - una dintre cele mai vechi arme de care omul s-a folosit de-a lungul istoriei, în luptă sau la vânătoare.

Tirul cu arcul este astăzi un sport olimpic, care dezvoltă abilitățile fizice, disciplina, concentrarea și, nu în ultimul rând, poate constitui un mod de a petrece timp în aer liber, de a face mișcare, de a cunoaște istorie, de a socializa.

Vineri 14 iulie, de la ora 12, la Casa Argintarului s-a prezentat filmul documentar „Turnul Dogarilor, istoria ca o poveste”, realizat de Life Vision Film din Bistrița, prilej cu care cei prezenți au aflat detalii atât despre monument, cât și despre tirul cu arcul, de la organizatorii evenimentului și de la invitații lor: reprezentanți ai Federației Române de Tir cu Arcul și Clubului Monarhiștilor Bistrițeni.

Sâmbătă 15 iulie, începând cu ora 16, cei ce au dorit să-și încerce priceperea în mânuirea arcului cu săgeți s-au întâlnit cu organizatorii la Turnul Dogarilor, unde a avut loc pregătirea fizică, antrenamentul și instruirea, sub coordonarea antrenorilor invitați.

Copiilor, care au fost prezenți în număr mare, li s-au alăturat părinți, cetățeni aflați la plimbare în parc, dornici să afle mai multe despre acest sport care, iată, începe să se dezvolte în orașul nostru.

Ziua de 16 iulie a fost dedicată competiției denumite „Întinzătorii de arcuri”, care s-a desfășurat în același loc între orele 15 – 18 și la care s-au înscris, pe categorii de vârstă, concurenți de la 9 la 60 de ani. Întrecerea s-a încheiat cu festivitatea de premiere a celor care și-au dovedit în mai mare măsură îndemânarea, aceștia fiind răsplătiți cu diplome, medalii și cupe.

Prin aceste activități, s-a dorit deschiderea către unul din cele mai vechi sporturi îmbinată cu dorința de a cunoaște cât mai bine istoria locului în care trăim, convinși fiind că astfel se pot genera schimbări comportamentale şi de atitudine pozitivă ale tinerilor în relaţiile din societate, în stilul de viaţă şi în modul în care vor alege să îşi petreacă timpul liber pe perioada vacanţelor.

Evenimentul, un prim pas către aducerea în peisajul sportului bistrițean a tirului cu arcul, a fost cofinanțat din bugetul local al municipiului Bistrița pe anul 2017 și a beneficiat de sprijinul Federației Române de Tir cu Arcul, al Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Babeș-Bolyai Extensia Bistrița, al Clubului Monarhiștilor Bistrițeni și al Clubului Sportiv Domeniul Arcașilor Cluj-Napoca. Clubul Sportiv Arc Transilvan le mulțumește și pe această cale, reușita evenimentului datorându-se și modului în care a decurs colaborarea între reprezentanții acestor instituții și organizatorul manifestărilor.

Răzvan Cîtu, președinte al Asociației

Club Sportiv Arc Transilvan

Foto @ Arc Transilvan

2995 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro