Clădirea Şcolii Gimnaziale de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, amenajată cu laboratoare de ultimă generaţie la mansardă, în care vor învăţa clasele V-IX, va fi inaugurată pe 1 martie. Restul, cel târziu pe 15 iunie, speră Constantin Rus care a povestit că primeşte zilnic mailuri de la Primărie referitoare la situaţia din teren.
„Ieri dimineaţă am avut la Primărie ultima întâlnire cu cei implicaţi în proiectul de amenajare a campusului Liviu Rebreanu, există bani pentru finalizarea lucrărilor şi sperăm ca toate să fie gata înainte de sfârşitul anului şcolar”, a povestit pentru Bistriţeanul.ro Constantin Rus, care a adăugat că are promisiuni că Şcoala Gimnazială va putea fi inaugurată pe 1 martie.
Şi clădirea internatului se apropie cu paşi repezi de finalizare, aici fiind amenajate camere în care vor locui maximum patru elevi, cu baie în fiecare cameră, şi nu la capătul holului, cum era până acum – la mansardă fiind amenajate 6 garsoniere care vor putea fi folosite, temporar, de profesorii tineri care nu au unde să locuiască atunci când sosesc la Bistriţa.
Alături de clădirea internatului a fost construită o unitate nouă, care cuprinde la demisol bucătăria, iar la parter un loc pentru servit masa de tip restaurant sau cantină – un spaţiu care va putea fi folosit şi ca sală de conferinţe, a mai precizat directorul Constantin Rus care a subliniat că sala de sport va fi, de asemenea, refăcută, reabilitată şi transformată în sală de atletism, cu piste de 50-60 de metri lungime.
În imediata apropiere a vechii săli de sport va fi amenajat Centrul de Documentare şi Informare – preconizat a fi finalizat spre finalul lunii mai, iar în faţa corpului în care îşi desfăşoară cursurile clasele I-IV va fi amenajată sala de sport polivalentă, cu tribună şi destinaţii specific jocurilor cu mingea – handball, volei, baschet.
„Terenul cu iarbă va rămâne tot cu iarbă, dar intenţionăm să dăm jos gardurile şi să amenajăm, în schimb, peluză. Va fi înconjurat şi de panourile solare care vor funcţiona pe bază de baterii solare”, a mai spus directorul Constantin Rus.
„Pentru aceste ultime lucrări sunt necesari puţin peste 15 milioane de lei, bani care există şi vor fi folosiţi din excedentul pe investiţii al Primăriei, după cum am fost informaţi. Am gândit toate aceste amenajări cu gândul la comunitatea germană care le va putea folosi fără probleme, în cazul unor delegaţii sau în cazul unor conferinţe internaţionale – care vor putea astfel beneficia şi de spaţii necesare susţinerii unor prelegeri, şi de restaurant, dar şi de spaţii de relaxare în acelaşi loc…”, a mai spus directorul Colegiului.
Singurul regret, singura tristeţe este aceea că toate aceste lucrări nu au fost finalizate mai repede: „Nu mi-am imaginat, în 2007 când a început totul – că vor trece atâţia ani până la finalizarea proiectului…”, a conchis directorul Colegiului „Liviu Rebreanu", adăugând că primeşte zilnic mailuri de la cei implicaţi în proiect referitoare la situaţia de pe teren şi cei aproape 80 de muncitori care muncesc pe şantierul colegiului.